Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olle Alsén och M.T.Insider för tredje gången

I början av april var hästen nära att dö på grund av tarmproblem. I dag var M.T.Insider tillbaka som vinnare i Speedrace för tredje gången.
– Jag hoppas vi kan komma tillbaka inför storpublik nästa år när han är tolv år gammal, sade en rörd Olle Alsén.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Olle Alsén och M.T.Insider vann Speedrace för tredje gången. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Efter att ha vunnit försökstheatet från spets på vassa 1.05,6 fick Olle Alsén och M.T.Insider (e. Offshore Dream) spår två även i finalen.

– Jag var glad att vi hade spåret innanför In Line Tooma i försöket, annars hade det blivit svårt att ta spets där, påpekade Alsén, som däremot inte nådde ledningen i finalen.

Det var istället den forne jubileumspokalsvinnaren Nimbus C.D. (spets i försöket också) som höll täten från innersta spåret. M.T.Insider var nästan längden förbi utvändigt genom sista kurvan medan Echelon (spets mitt i slutsvängen i försöket) galopperade bort sig.

– Vi var förbi med allt utom hjulen, men man vill ju inte vara oschysst. Det var istället bara att fortsätta köra på och M.T.Insider har verkligen en fantastisk kurvteknik.

 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
M.T.Insider och en överlycklig Olle Alsén efter målgång i Speedrace. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Mitt på upploppet var saken klar och M.T.Insider visade sig detta år helt överlägsen på 1.06,4 (1.05,6 i försöket). Belöningen blev 100.000 kronor och det här var tredje gången som M.T.Insider tog hem Speedrace på Solvalla. Han vann även 2018 och 2019 och slutade tvåa förra året bakom Jefferson Dotcom.

– Det är en extremt tacksam häst att träna och ha i stallet. Han tycker också det här upplägget med Speedrace är väldigt roligt. Vi hoppas kunna vara med även nästa år, men sedan tycker jag nog att loppet borde döpas om till M.T.Insiders lopp, fortsatte Olle Alsén.

Gävletränarens segergest kommer man inte heller glömma i första taget. Olle Alsén släppte båda tömmarna (!) och klappade sina händer när mållinjen passerades. Precis som Björn Linder gjorde när han segrade i Svenskt Travkriterium med Personia 1985.

ANNONS

Ämnen i artikeln