Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olle Alsén vann med Dån Klara

Dån Klara har inlett på ett positivt sätt i Olle Alséns regi.
Under tisdagskvällen kom andra raka segern.
– Hon travar nästan som ett varmblod, säger Alsén.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Sju hästar fanns med i Lennart Arvidssons Minneslopp som kördes över 2140 meter med voltstart. Olle Alsén valde att ta rygg på ledaren med Dån Klara (e. Klack Jo) och i slutsvängen styrde han ut i andraspår. Hon kopplade omgående greppet och gick undan till en smått överlägsen seger. Segertiden blev 1.29,1/2140 meter.

– Det blev precis kört som jag ville. Det kunde inte bli bättre. Jag fick sitta i rygg på en bra häst och spara speeden, då är hon svår att stå emot. Hon har väldigt fin teknik och travar nästan som ett varmblod, säger Olle Alsén.

“En positiv överraskning”

Femåriga Dån Klara kom in i Olle Alséns regi i maj i år efter att tidigare varit hos Tomas Rosén. I regidebuten blev det en fjärdeplats men nu står hon på två raka segrar.

– Hon har varit en positiv överraskning. Hon var i fint skick när hon kom och sedan har vi tränat på och jag har insett att hon är otroligt snabb, men hon behöver få sina lopp. I första starten körde jag lite för tidigt och då ebbade speeden ut. Nu fick hon smyga med och då är hon väldigt kvick för att vara ett kallblod.

Vad tror du om hennes utveckling?

– Hon är relativt ung för att vara ett kallblod och med glimten i ögat sade jag till ägarna att Sto-SM 2026 är ett långsiktigt mål. Just nu känns det som att det kan bli bra men jag har varit med länge och vet att det kan bli krokben på vägen. 

Olle Alsén tror att Dån Klara kommer ha en hel del lämpliga lopp framöver och därmed också chans att tjäna fina pengar.

– Det finns många propositioner där kallblodsston står bra till och matchar man lite snyggt så tror jag att det finns ganska mycket fina lopp för henne. 

ANNONS

Ämnen i artikeln