Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Önas Prince bäst i Halmstad – tog åttonde raka segern

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Önas Prince tog hem Sprintermästaren före Rome Pays Off. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Loppet blev tuffast möjliga. Det struntade Per Nordströms Önas Prince i. Från positionen först utvändigt om ledande Hell Bent For Am var han bäst i Sprintermästaren.

Publicerad:

Segertiden i årets upplaga av Sprintermästaren klockades till 1.09,8a/1609 meter. Först över mål var Önas Prince (e. Chocolatier) och Per Nordström – trots att man fick vandra utvändigt om ledande Hell Bent For Am loppet igenom.

I utgången av sista sväng kopplade Önas Prince greppet om händelserna. Och över upploppet lyckades Önas Prince hålla ifrån sig Rome Pays Off som travade i andra ytter loppet igenom tillsammans med sin tränare Robert Bergh i sulkyn. Trea slutade Stefan Melanders Maesteraemon och Magnus A Djuse.

– Jag var inte ens nära att ta ledningen. Vi provade lite när bilen släppte, men jag ville spara energi i min häst och fick sätta mig nöjd utvändigt. Det är längre att springa i andraspår, men jag vet om att jag har en fruktansvärt bra häst och när jag smackade på honom kopplade han greppet direkt. Det är den bästa hästen jag någonsin har tränat och det tror jag att de flesta börjar förstå nu, sade Per Nordström i vinnarcirkeln.

Önas Prince vann även sitt försök den här tävlingskvällen. Det innebär att han nu står noterad för åtta raka segrar. Segerchecken i finalen betalade 1,1 miljoner kronor och gör att Önas Prince sprungit in 4.212.200 kronor.

– Det var fantastiskt fina hästar finalen, men våran var bäst. Han var som en tickande bomb och var riktigt busig inför tävlingarna. Sprintermästaren är ett stort lopp, det är fantastiskt väder, fantastisk publik och en underbar bana. Det är klart att den här segern smäller väldigt högt.

ANNONS

Ämnen i artikeln