Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Önas Prince ledde hela vägen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Önas Prince tog hem det första uttagningsloppet till Sprintermästaren. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

På ett par steg hade Per Nordström och Önas Prince tagit hand om ledningen i det första uttagningsloppet till Sprintermästaren. Där stannade ekipaget hela vägen in i mål.

Publicerad:

Under torsdagen avgörs Sprintermästaren i Halmstad. Hästarna är uppdelade i tre uttagningslopp där de tre främsta i varje lopp tar sig vidare till final. Dessutom går den bäst seedade fyran vidare.

Sprintermästaren, uttagningslopp 1:

Per Nordström och Önas Prince (e. Chocolatier) hade avgjort uppgörelsen om spets på ett par steg. Ekipaget varvade på 1.11,7 för att sedan vinna på 1.11,4a/1609 meter.

Per Nordström påminde sin häst över upploppet och Önas Prince svarade med att gå undan och vinna i säker stil före Epimetheus och Toto Barosso, den duon är därmed är också klara för finalen.

Global Bookmaker tog hand om fjärdepriset i loppet och är seedad som tolva. Därmed går han inte vidare till final.

– Jag försökte spara så mycket jag kunde på krafterna, både från början och till slut. Det tycker jag att jag lyckades bra med. Det är i finalen det gäller och jag tycker att min häst gick undan på klasshästens vis i försöket. Nu kommer han att få gå in i boxen och dricka och sedan ska jag jogga honom i 15 minuter på slingan inför finalen. Där blir det barfota runt om och jag kommer också att tävla honom i jänkarvagn för första gången. Han är kvick iväg och jag kommer att välja spår så långt in på vingen som möjligt, sade Per Nordström i vinnarcirkeln.

 

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Robert Bergh och Rome Pays Off vann säkert från spets. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Sprintermästaren, uttagningslopp 2:

Robert Bergh tog sig bekvämt till ledningen från sitt fjärdespår med Rome Pays Off (e. Muscle Hill) och kunde sedan öppna första 500 efter långsamma 1.13,6. Tempot ökade när Erik Adielsson nådde fram i dödspositionen knappa varvet från mål bakom Hennessy Am (e. Muscle Hill) och det inledande varvet avverkades på 1.12,3. Över upploppet blev det sedan väldigt enkelt för Rome Pays Off som skar mållinjen på 1.11,6a/1609 meter. Hennessy Am klarade andraplatsen med knapp marginal före Playing Trix (e. Trixton, vinnarhålet). Fyra slutade Maesteraemon (e. Andover Hall) som är rankad sjua och just nu har sista finalplatsen.

– Rome Pays Off var kanske till och med lite alertare från start än vad jag trodde på förhand. Det blev sedan ett perfekt försökslopp för vår del och hästen känns ännu spänstigare än i Kungapokalen, sade Robert Bergh.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Hell Bent For Am ledde hela vägen i det tredje uttagningsloppet. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Sprintermästaren, uttagningslopp 3:

Ledningen hela vägen var segermelodin även i det tredje uttagningsloppet. Erik Adielsson och Sabine Kagebrants Hell Bent For Am (e. Muscle Hill) tog hand om tät per omgående och kunde, efter att ha varvat på 1.10,6, gå undan och vinna med god marginal på 1.10,4a/1609 meter.

– Han såg väldigt fin ut. Nu är vi halvvägs. Han är väldigt tjusig. En superfin häst. Jag är stolt över hästen, sade Sabine Kagebrant till Kanal 75.

Bakom Hell Bent For Am blev det ett andrapris för Mister Hercules medan Hat Trick slutade trea.

– Han gjorde ett väldigt, väldigt bra lopp. Han har tagit stora kliv för varje start och jag är väldigt nöjd med hästen. Han är väldigt effektiv. Det är en supermysig häst. Mycket kommer att avgöras i spårlottningen, men han är en av de som kan vinna, sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Klara för final:

  • Önas Prince – Per Nordström
  • Epimetheus – Daniel Redén
  • Toto Barosso – Peter Untersteiner
  • Rome Pays Off – Robert Bergh
  • Hennessy Am – Kim Pedersen
  • Playing Trix – Reijo Liljendahl
  • Maesteraemon – Stefan Melander
  • Hell Bent For Am – Sabine Kagebrant
  • Mister Hercules – Daniel Redén
  • Hat Trick – Frode Hamre
ANNONS

Ämnen i artikeln