Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Önas Prince vann från ledningen – Breeders Crown nästa

Första starten sedan Derbyt. Då blev det spets och slut för Önas Prince.
Härnäst väntar i semifinal i Breeders Crown.
– En fin genomkörare inför det, sade tränaren och körsvennen Per Nordström i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Sex hästar gjorde upp i Fyraåringstoppen vid tisdagens tävlingar på Jägersro. En av dem var derbytvåan Önas Prince (e. Chocolatier) som stod i 1,00 på toton och som spetsade i ingången till första sväng.

Efter 1.15,9 på varvet skruvade Per Nordström upp farten under slutrundan. Sista 500 meterna gick efter 1.10,1 och den avslutningen gav Önas Prince segern med säker marginal på tiden 1.13,7a/2140 meter.

– Han fick en rejäl pust efter Derbyt. En vecka då han i princip bara tog det lugnt. Nu har vi tränat i gång lite tyngre, så han behövde bli snabbare i benen för att vara riktigt bra om tolv dagar, sade Nordström i vinnarcirkeln.

Semifinalerna i Breeders Crown körs på Solvalla den 24 oktober.

– Förhoppningsvis blir det även final och i samband med det ska han avelsvärderas. Sedan är det bokslut.

Nordström hade favoriten även i Treåringstoppen men Islay Mist Sisu fick nöja sig med femteplatsen efter en löpning först i andraspår.

Segern gick till Joakim Lövgren och Larry Wood (e. Maharajah) som vann från ledningen på 1.12,0a/1640 meter.

– Jag har matchat honom rätt tufft hela året. Han har gjort det bra men jag har känt att det finns mer i honom. I kväll var första gången han gjorde den där topploppet. Det känns jättebra inför semifinalerna i Breeders Crown, sade Lövgren.

I Oktoberpokalen var Wild Love (e. Love You) bara bäst från dödens. Hon plockade ned Velvet Gio och kom i mål på 1.13,7a/2140 meter. Det här var hennes femte seger för året.

ANNONS


Taggar i artikeln