Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Önas Prince vann Kungapokalen 2021

Per Nordström hittade till ledningen utan problem.
Men det krävdes målfoto för att slå fast att han och Önas Prince hade vunnit Kungapokalen.

Publicerad:
Foto: TR BILD
Emma Nordström, Önas Prince och Per Nordström. Foto: TR BILD

Allt gick enligt plan för Per Nordström. Han och Önas Prince (e. Chocolatier) kunde styra och ställa från ledningen och efter ett inledande varv på 1.15,0 såg det klappat och klart ut.

Det var först när Önas Prince skulle lämna konkurrenterna bakom sig på upploppet som problemet uppenbarade sig: Rome Pays Off.

Robert Bergh hittade ner i rygg på Nordström tidigt i loppet och när upploppet kom kunde han ta ner Rome Pays Off på open stretch-spåren och spurta.

– Jag visste att vi hade värsta motståndaren i ryggen och jag gav min full marschorder 200 kvar. Då gick det ruskigt fort. Jag tror aldrig jag har kört så fort i ett lopp förut, sade Nordström i vinnarcirkeln.

Trots det närmade sig Berghs amerikanare kraftigt hela vägen och när mållinjen kom var det stenhårt i mål. När övriga väntade på resultatet från målfotot åkte Nordström runt på banan med ett litet leende.

– Jag tyckte vi hade näbben först och den känslan hade ”Robban” också.

“Inga svagheter”

Målfotot talade samma språk och Önas Prince vann på 1.13.0a/2140 meter.

– Han är så fantastisk och han har egentligen inga svagheter. Han är stark, snabb och han har huvudet. Han är snäll som en valack och man kan inte tro att han är en hingst, sade Önas Prince skötare Emma Nordström till TV12.

Även tränaren var belåten.

– Vår vinterträning har verkligen satt sig på rätt ställe och han har gjort allt rätt  nu med fyra segrar. Det blir lugnt en vecka nu sedan är det fullt sikte på Sprintermästaren, sade Per Nordström i vinnarcirkeln.

Nära Berghdubbel

Robert Bergh var snubblande nära att ta hem båda pokalloppen.

– Jag kände att vi inte riktigt hann fram, så jäkligt är det. Jag hade inte kunnat göra något annorlunda och det var väldigt starkt gjort av Rome Pays Off att nästan ta en längd på Nordströms snabba häst, sade Bergh i TV12. 

Bergh verkade inte alltför nedslagen.

– Det blev en bra dag. Rent tränarmässigt måste jag känna mig nöjd även om vi förlorade Kungapokalen knappt.

Bakom toppduon spurtade Leif Witasp-tränade Jacoby Keeper in som trea tillsammans med Torbjörn Jansson efter ett lopp i tredje invändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln