Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Önas Prince vann Ulf Thoresen Grand International

Foto: ATG.
Önas Prince var aldrig nära att förlora Ulf Thoresen Grand International. Foto: ATG.

Pang!
Önas Prince var varken nära att bli utmanad om ledningen eller slutsegern i Ulf Thoresen Grand International.
Per Nordströms stjärna stod i en klass för sig och bärgade årets andra Grupp I-seger.

Publicerad:

Per Nordström lät Önas Prince (e. Chocolatier) tävla utan checkrem för första gången och fick fin utdelning på sin ändring. Därtill hade han utrustat hästen med ett kupat huvudlag och det gav häftig effekt. Önas Prince var aldrig nära att missa ledningen från femtespår bakom bilen.

– I och med att vi inte har något körspö att köra med ville jag stänga in honom lite mer. Jag behövde inte släppa av honom något utan han följde bilen, sade Per Nordström till Kanal75.

Trots att Önas Prince ångade på i jämnt 1.10-tempo hela vägen var konkurrenterna helt chanslösa att utmana.
– Det var fantastiskt läckert upploppet ner och han var tillbaka nu. Han fick ett blytungt lopp i Elitloppet, det blev bara för tufft. Nu var han tillbaka och hade Paralympiatravsformen igen. Det här huvudlaget kör vi även med sista tisdagen i juli, sade Per Nordström till Kanal75.

Segern värd 800.000 norska kronor togs på 1.10,5a/2.100 meter och detta var Önas Princes sjätte Grupp I-seger.

Åbergs nästa?

Bakomvarande blott fyraårige Devilish Hill (e. Muscle Hill) höll farten strålande till andraplatsen i lag med Magnus Teien Gundersen.

– Magnus tyckte inte hästen var helt tom heller och han höll farten väldigt bra in till mål. Planen har varit ett fyraåringslopp under Åbergskvällen, men vi får se om det kanske blir något annat lopp den kvällen… Som han presterar nu ser jag ingen anledning till varför han inte skulle starta i Hugo Åbergs Memorial om vi blir inbjudna, sade tränaren Geir Vegard Gundersen till Kanal75.

Gamin Jaba (e. Kesaco Phedo) spurtade förbi dödenstravande stallkamraten Kentucky River (e. Father Patrick) i striden om tredjeplatsen.

– Han gick förjävla bra och jag lanserade en fantastisk styrning. Han har verkligen växt hästen och står sig mot de här hästarna. Hästen ger allt och det är en riktig gentleman. Kentucky River tror jag slet med banan och fick dessutom ett tufft lopp, sade Daniel Redén till Kanal75.

”Det var det viktiga”

Barack Face (e. Ready Cash kördes fullt naturligt avvaktande från bakspår efter plumpen i Oslo Grand Prix. Från femte utvändigt löste det sig aldrig någon gång och hästen såg obrukad ut som sexa på 1.11,1.
– Det blev ett omöjligt lopp för vår del. Hade jag verkligen kört för seger idag så skulle jag följt med framåt på första bortre långsidan. Han var missgynnad av tempot det tredje femhundringen och det blev bromsklossar i tredjespår. Jag körde invändigt och han sköt till bra. Det viktiga idag var att han gjorde ett bra lopp och gick med full fart över mål. Det är lite oklart än så länge vart vi startar härnäst. Det finns Hugo Åbergs på hemmaplan, men även lite vanliga lopp att välja mellan, sade Adrian Kolgjini till Kanal75.

ANNONS

Ämnen i artikeln