Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oppgårdsdrängen hedrade Järvsöfaks

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Mats E Djuse styrde Oppgårdsdrängen till seger i Järvsöfaks Minne. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Kallbloden var i fokus på Hagmyren denna söndag. Järvsöfaks Minne avgjordes – där Jan-Olov Perssons Oppgårdsdrängen var bäst från ledningen.

Publicerad:

Mats E Djuse var offensiv från start bakom Oppgårdsdrängen (e. Tekno Odin) och i mitten av första sväng var den femårige hingsten i ledningen.

I Järvsöfaks Minne, ett lopp öppet för fem- och sexåriga kallblod, behöll Oppgårdsdrängen ledningen hela vägen in i mål. Även om Öystein Tjomslands Havglimt utmanade sista halvvarvet.

Över upploppet hade de nyss nämnda hästarna lämnat en större lucka till övriga konkurrenter. Oppgårdsdrängen höll huvudet först när mållinjen passerades och Jan-Olov Perssons häst noterades för segertiden 1.22,8a/2140 meter.

– De var riktigt bra bägge två. Jag hade i underkant 1.21 sista varvet vilket är väldigt bra. Han trasslade ihop benen lite grann 700 meter kvar och då var Öystein på väg att smita förbi. Hans häst fick också problem med aktionen precis efter det och vi hade lite tur i det läget, sade Mats E Djuse i vinnarcirkeln.

Bakom de två främsta inkom Jan-Olov Perssons Solhöjdens Drake som trea. För Oppgårdsdrängen var seger värd 150.000 kronor.

I Sleipners Elitlopp gick det undan värre – och även här var svaret firma Djuse/Persson. Ledande Bellfaks öppnade första kilometern på 1.20,1 och hade grepp om händelserna när fältet svängde in på upploppet. Han utmanades till slut av stallkamraten Smedheim Solan (e. Bork Odin) och kort före mål var den senare förbi.

Mats E Djuse satt i sulkyn bakom Jan-Olov Perssons häst som segrade på 1.20,4a/1640 meter och belönades med 150.000 kronor. Bakom hemmaduon inkom Öystein Tjomslands Philip Ess som trea.

– Bellfaks kom dundrades efter 400 meter och jag ville inte ha någon utdragen körning och valde att släppa. Känslan man fått är att han är bäst när han får gå lite på rulle, sade Mats E Djuse i vinnarcirkeln.

Den här tävlingsdagen avgjordes även ett försök i Norrlands Grand Prix. Där hittade Daniel Redéns Shirley Goodness (e. Swan For All) till ledningen per omgående – och efter det lät det fyraåriga stoet och Örjan Kihlström ingen av konkurrenterna få komma i närheten.

Shirley Goodness varvade på 1.12,6 för att sedan gå undan och vinna med klar marginal på 1.12,1a/2140 meter. På tre starter i Sverige står hon noterad för två segrar och en andraplats.

– Det är en riktigt läcker märr. Hon gick otroligt bra i USA och har gjort det bra i starterna här också, sade Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Shirley Goodness köptes av Stall Zet på auktionen i Harrisburg i slutet av förra året. Stoet har fina unghästmeriter från hemlandet USA där hon sprang in över tre miljoner kronor som två- och treåring.

ANNONS

Ämnen i artikeln