Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Örbergs fantastiska vecka

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Bo Örberg var gladast på hela Jägersro efter sin andra V75-seger på blott en vecka. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Han var gladast i Halmstad under påskdagen och sak samma i eftermiddag på Jägersro. Mångårige B-tränaren Bo Örberg tog andra raka V75-segern med egna Scorpion's Madness på blott en vecka!
– Det här är helt otroligt, sade Örberg, som även stack ut kuskmässigt den här dagen.

Publicerad:

Före V75-segern i Halmstad förra lördagen hade Bo Örberg inte vunnit V75 (eller tidigare V65) på sina 40-talet år inom travsporten. Nu har hovslagaren helt plötsligt dubbla segrar på en vecka i travets elitserie.

– Nu är den här segern den största hittills eftersom den kom på min hemmabana Jägersro. Annars fick vi en sämre start i den giltiga starten än i den avbrytna. Men det löste sig ändå bra.

Jo, men Örberg såg också till att det löste sig. Detta genom att lite överraskande ställa en fråga till Björn Goop och Gazza B.R. i spets.

– Jag tänkte i alla fall att jag skulle köra fram och fråga honom. Men Goop sade inget...

Nu kom femårige Scorpion's Madness (e. Caballion) till favoritpositionen ledningen, men det blev en tuff upploppskamp mot favoriten Laradja Vrijthout. Det såg ett tag ut som att Marc Elias skulle kunna gå ikapp, men Örberg har en riktig kämpe.

– Marc kom aldrig närmare än halva hästen på oss, för min svarade då hela vägen. Det här var väldans roligt.

Lite firande blir det också under den här lördagskvällen.

– Ja, det får bli två whisky den här gången också. Inte mer än så, för det kommer en dag i morgon också, avslutade Bo Örberg.

Scorpion's Madness ståtar nu med nio segrar och 520.800 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln