Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oskar Kylin Blom vann Gävletravets mästarpokal

I går avgjordes Gävletravets mästarpokal, ett lopp endast för banans hästar och kuskar. Segern gick till Oskar Kylin Blom och Hombre D.
– Det är prestige i detta lopp, det kändes nästan som man körde en V75-final under elitloppshelgen, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Hombre D. (e. Walk the Walk) startade med 20 meters tillägg och fick fjärde utvändigt. Med varvet till mål tryckte sig Troels Andersen och Turenne till ledningen. De öppnade upp en lucka till konkurrenterna men Hombre D. jagade ikapp på den sista bortre långsidan.

Det blev en säker seger på tiden 1.13,4/2160 meter. Segerkusken var mycket nöjd efter loppet.

– Han kändes fantastisk, så här fin har jag inte känt honom sedan någon gång i fjol. Det är en häst som absolut ska kunna hävda sig i bronsdivisionen med all hårdhet han fick som fyraåring. Nu har han två 1.13-tider i raden med voltstart. I dag visade han verkligen hur bra han är, sade Oskar Kylin Blom i vinnarcirkeln.

– Jag var lite nervös på förhand då jag tycker att han är bra, men jag vet att Hombre är Hombre och det är mycket som kan hända.

Segerkusken menade att det kändes lite extra att vinna just Gävletravets mästarpokal. Detta var tredje upplagan av loppen. De tidigare vinnarna är Prince Yoda (2020) som kördes av Elias Strandberg och tränades av Johanna K Karlsson och Västerbo Grosbois (2021) som tränades och kördes av Rauno Pöllänen.

– Det är prestige i detta lopp, det kändes nästan som man körde en V75-final under elitloppshelgen, det kändes att alla kuskar ville vinna, till och med jag som förutom Erik Lindegren har mest rutin tyckte nästan det var lite nervöst. Jag var tvåa i fjol och fick stryk med en halv längd, så jag ville verkligen vinna i dag.

Hombre D. är fem år, han har vunnit åtta lopp på 35 starter och tjänat 655 000 kronor. Detta var första årssegern. 

Fullständiga resultat från tävlingarna i Gävle hittar du i Travrondens tävlingscenter

ANNONS

Ämnen i artikeln