Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oskar Of Sand en vinnare igen

Oskar Of Sand inledde karriären med sju raka triumfer. Efter tre starter undan seger var han på fredagen en vinnare igen – valacken stod för en häftig slutrunda på Rommetravet.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Oskar Of Sand och Ulf Ohlsson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Fjärde ytter byttes ut till tredje utvändigt. Och när Ulf Ohlsson vred ut i tredjespår med Magnus Lillieborgs Oskar Of Sand (e. Super Photo Kosmos) med 600 meter kvar till mål gick det undan.

Oskar Of Sand var snabbt framme utvändigt om Gitan de Touchyvon genom slutsvängen och in på upploppet var han först. Efter det släppte Oskar Of Sand ingen förbi sig och när han passerade mållinjen på 1.13,8a/2140 meter var åttonde segern i karriärens elfte start ett faktum.

– Han har gjort det fantastiskt bra. Han har vunnit otroligt mycket lopp och idag hade han bra med krafter kvar. Det var skönt att få lite revansch efter galoppen senast. Tur att det blev tempo för annars hade det inte blivit enkelt att vinna. Han har väldigt fin inställning och gör sitt jobb hela tiden. Det kommer man ganska långt på, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Ett par lopp tidigare vann Ulf Ohlsson även med Per Lennartssons Smaragd Norrgård (e. Zola Boko). Det sexåriga stoet avgjorde striden om ledningen på ett par steg – och behöll sedan den positionen hela vägen. Mållinjen passerades efter 1.15,6a/2140 meter.

– Hon är ganska effektiv om hon kommer till ledningen och planen var att hitta dit. Jag fick köra ganska lugnt och det blev behagligt. När jag ryckte tussarna sprintade hon undan på ett fint sätt. Hästen visar form, sade Ulf Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln