Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Övertygade efter längre vila

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Sato och Håkan E Johansson visade upp fina takter i årets första start. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Håkan E Johanssons Sato hade inte startat sedan i december. Det spelade ingen som helst roll. Efter en stark insats segrade femåringen säkert till slut.

Publicerad:

Som tre- och fyraåring visade Håkan E Johanssons Sato (e. Gift Kronos) många gånger upp fina takter. I år har han dock inte synts till på tävlingsbanan. Faktum är att söndagens start på Axevalla var årets första för den femårige valacken.

Han var en vinnare direkt. Från positionen först utvändigt om ledaren kopplade Sato greppet över upploppet och han gick undan i övertygande stil på 1.13.3,a/2140 meter tillsammans med sin tränare i sulkyn.

Sato vann närmast före Eicas och Vulcano O.P. Segern var hästens sjunde i karriärens 28:e start. Förstapriset på 35.000 kronor gör att han sprungit in 622.300 kronor.

En lyckosam tävlingsdag hade Joakim Lövgren. Jägersrotränaren reste till Axevalla med två hästar och segrade med bägge. Först ut var Palais Bourbon (e. Qwerty) som sköljde till ledningen varvet från mål och som därifrån ordnade en säker triumf på 1.15,0/2160 meter.

– Han visade fin form i våras och nu i de två senaste loppen har det varit gnista i honom. När tempot gick ur loppet var jag tvungen att agera och det är på det här viset han är riktigt bra. När han får stånka på och ta de andra på utmattning. Han har de generna i sig. Året har inte varit som vi hoppats på, men de senaste veckorna har hästarna svarat på träning och det är lite tryck i dem igen, sade Joakim Lövgren till Kanal 75.

Kort senare visade stallkamraten Eldorado B. (e. Maharajah) upp fina takter. Den sexårige hingsten stack per omgående till ledningen och vann säkert på 1.13,6a/2140 meter.

– Den här gången kunde vi utnyttja att vi fått framspår och han blåste till från start. Det var en bra uppgift för honom och han visade att han är där han ska vara, sade Joakim Lövgren till Kanal 75.

Eldorado B. noterades för årets andra seger och den elfte i karriären. Segern togs närmast före Final Dream och Västerbo Exact.

Stefan Persson har visat fin kuskform under året och gick inte lottlös den här söndagen. Med Johan Svensson-tränade Mahara Gutha (e. Maharajah) blev det en säker seger till slut. Det fyraåriga stoet var klart snabbast i avslutningen och vann säkert på 1.14,3a/2140 meter. Hästens andra seger i karriären.

– Hon avslutade jättebra. Det är e fin häst som alltid gör sitt. Hon fick ett fint lopp och tackade för det på ett jättebra vis. Johan Svensson är en seriös tränare som gör ett fint jobb med sina hästar. De levererar alltid bra i loppen. Det är kul, sade Stefan Persson till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln

ANNONS