Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pd'A-lördagen på Vincennes 27 januari

Jörgen Westholm hjälpte till inne på banan, Här syns segrande ekipaget som klarade sig väl trots incidenten. Foto: ATG.se
Kusken Martin Andreasen lyckades fånga in hästen kvickt. Foto: ATG.se

Tävlingsdagen på Vincennes med flera topplopp inleddes dramatiskt.
Efter amatörloppet kom hästar lösa men det hela ska ha slutat väl.
Krack Time Atout hedrade Ourasi med en mycket vass avslutning.

Publicerad:

Den stjärnspäckade tävlingsdagen med gott om svenskintressen inleddes med ett amatörlopp där Hanna Lähdekorpi fick nöja sig med andraplatsen bakom Stéphane Provoost-tränade Hanugan från ledningen. Vann gjorde danske Martin Andreasen med Fergie Highland (e. Mage de la Merite).

Efter målgång blev det dramatiskt då vinnande ekipaget var med i en incident men kusken kunde snabbt ta kontroll över hästen. Däremot kom hästen Figaro Gema lös under en längre stund. Jörgen Westholm befann sig, kostymklädd, i händelsernas centrum inne på banan.

Lugnande besked

– Vi stod och fotade lite och så hände det här, säger Westholm.

Med kuskarna – Martin Andreasen och Niina Haugstad – och hästarna ska det ha gått bra enligt Jörgen.

– De var båda uppe för egen maskin så det verkar inte vara något allvarligt, säger han.

Glädjescener när Krack Time Atout vann grupp I-löpningen Prix Ourasi. Foto: JeanLuc Lamaère/TRBild

Grupp I-seger till Krack Time Atout

Grupp I-loppet Prix Ourasi för fyraåriga hästar kördes med svenskintresse i form av Tomas Malmqvist-tränade duon Kapitano de Source och Kobayashi. Den sistnämnde galopperade bort sig och den förstnämnde räckte inte. Upploppet blev en rafflande historia där Krack Time Atout (e. Face Time Bourbon) spurtade i vida spår till seger på 1.12,1/2700 meter.

Krack Time Atout som vann Critérium des 3 ans i fjol tränas av Sébastien Guarato och kördes av Paul Philippe Ploquin. Segern var värd 135.000 euro.

FAKTA

Så gick det för svenskekipagen under dagen

• Lopp 1: Hanugan (körd av Hanna Lähdekorpi) tvåa.
  • Lopp 2: Gold Eagle (Tomas Malmqvist) diskvalficerad.
  • Lopp 4: Missle Hill (Daniel Redén) trea, Dear Friend (Daniel Wäjersten) femma, Jazzy Perrine (Tomas Malmqvist) och Sayonara (Fredrik Wallin) oplacerade. Great Skills (Daniel Wäjersten) diskvalificerad.
  • Lopp 5: Lizy Josselyn (Tomas Malmqvist) oplacerad.
  • Lopp 6: Kapitabo de Source (Tomas Malmqvist), oplacerad, Kobayashi (Tomas Malmqvist) diskvalificerad.
  • Lopp 8: Bengan (Daniel Redén) oplacerad, Demon (Gennaro Casillo) diskvalificerad.