Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per Lennartsson spräckte segernollan med Brilliant Flair

Foto: TR BILD
Per Lennartsson inledde V64-omgången i Eskilstuna. Foto: TR BILD

Per Lennartsson har väntat på första segern bakom femåriga stoet Brilliant Flair och i Eskilstuna var det dags.
– Hon har stort hjärta och lungor, så det finns att bygga vidare på, säger Per Lennartsson i ATG Live.

Publicerad:

Per Lennartsson tog över träningen  av Brilliant Flair (e. Brillantissime) i slutet av maj och hade bland annat två andraplatser med henne på fem starter innan loppet i Eskilstuna. Nu blev det seger i V64-inledningen, efter det att Lennartsson serverat stoet en perfekt smygresa i rygg på ledande Don Brogan.

– Brilliant Flair har visat god form och förbättrat sig undan för undan. Hästen ska helst gå på innerspår eftersom hon drar lite ben i svängarna men är snabb när hon får sådana här fina lopp, fortsätter Per Lennartsson.

Annan utrustning

Kaj Widell noterade sig för årets 20:e kuskvinst när han satte dit Per K Anderson-tränade Even You (e. Solvato) i V64-2. Kaj följde med i tredjespår från femte ytter 1200 kvar och nådde dödens 550 från mål. Över upploppet visade sig ekipaget starkast och det här var Even Yous tredje seger på de fem senaste starterna.

– Senast pullade han alldeles för mycket men kom ändå i mål på en låg 1.14-tid. Så jag visste att hästen var bra och körde efter det. Vi hade också ändrat lite på utrustningen till det här loppet, berättar Kaj Widell i ATG Live.

Det har varit lite klent med tränarsegrarna för Svante Ericsson under september-oktober men nu verkar stallet på gång igen. Treårige Caughtredhanded (e. Express Bourbon) vann lätt från ledningen i V64-3 med Ulf Ohlsson och ser ut att kunna klättra en bit i klasserna.

– Han har haft lite svårt för att växla tempo i loppen men det är en fin häst som är på väg åt rätt håll och kan bli bra redan under nästa år. Han får nog fortsätta starta på lite, det är kul att ha lite hästar som vinner också, säger Svante Ericsson i ATG Live.

ANNONS

Ämnen i artikeln