Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Periculum vann Ina Scots Ära

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Periculum var först över linjen i Ina Scots Ära. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Trots en galopp i starten var Periculum bäst i Ina Scots Ära.
Hästens första seger på svensk mark efter ankomsten från USA.

Publicerad:

Joe Dalton öppnade sin vana trogen snabbt och tog ledningen samtidigt som Periculum (e. Muscle Hill)  tappade mark efter en galopp. 500 meter travades efter 1.10,9 och med 1.500 meter till mål landade Adrian Kolgjini och Barack Face utvändigt om ledaren.

Every Day Elegant ledde avancemanget i tredjespår och i sista sväng hade Barack Face knäckt ledaren. Snabbast över upploppet var dock Daniel Redén-tränade Periculum (e. Muscle Hill) som gick med som tvåa i tredjespår på slutvarvet efter den inledande galoppen. 

Segertiden blev 1.11,7g/2140 meter. Finn Palema spurtade vasst till andraplatsen och Barack Face blev trea. Örjan Kihlström tog andra V75-segern för dagen.

– Han blev lite ivrig och slog på en galopp innan bilen släppte, sen ställde han sig och tappade inte så mycket. När de är lite uppjagade kan det vara svårt att få dem att ställa sig men han var förnuftig och löste det. Planen var att köra bakifrån från läget så det var ingen jättekatastrof, Det känns som en väldigt fin häst och han visade att han har väldigt hög kapacitet, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Periculum kom till Sverige från USA till årets säsong och gjorde nu sin tredje start på svensk mark. I och med dagens seger har han tjänat drygt 4,4 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln