Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Peter Untersteiner och Jan-Olov Persson till finaler i Norsk Trav Oaks

Foto: GIRLPOWER HB
Dunungen efter sin seger i Kriteriestoet på Dannero tidigare i år. Foto: GIRLPOWER HB

Peter Untersteiner har två hästar klara för Oaks-finalerna på Momarken den 23 oktober medan Jan-Olov Persson fick nöja sig med en.

Publicerad:

Under gårdagskvällen på Momarken avgjordes tre försök till Norskt Oaks för treåriga varmblodsston. Peter Untersteiner hade två hästar med i det tredje och sista kvalet: Readly's Dream (e. Readly Express) och Easy Star (e. Quite Easy U.S.). Dessa kördes av Magnus Jakobsson respektive Henriette Larsen till en andra och tredjeplats, vilket räckte för att ta sig till final (de fyra främsta). Hästarna fick i finalen spår fyra och sex och det handlar den 23 oktober om 300.000 norska kronor i förstapris.

Samma vinstcheck ska delas ut i Norskt Oaks för treåriga kallblodsston. I ett av gårdagens två försökslopp spelades Jan-Olov Persson-tränade Dunungen (e. Smedheim Solan) till jättefavorit. En startgalopp ställde dock till det för körande Svein Ove Wassberg, som ändå såg till att säkra en finalplats via ett tredjepris. Hästen har tidigare vunnit Kriteriestoet i såväl Sverige som Norge. Jan-Olov Persson-tränade Järvsö Eme gick inte vidare från det andra försöket.

Det var Öystein Tjomsland som segrade i båda försöksheaten med Sangviks Ballerina (e. Tekno Odin) och Nordsjö Anna (e. Tekno Odin). Det förstnämnda stoet ägs av Bergsåker Drottninglaget 2018.

FAKTA

Startlista Norsk Trav Oaks för treåriga kallblodiga ston

2140 meter auto

 1. Tangen Tone
 2. Sangviks Ballerina
 3. Nordsjö Anna
 4. Voje Linn
 5. Dunungen
 6. Sjö Perla
 7. Horg Mia
 8. Hassel Lotte
 9. Kleppe Tuå
 10. Aurora Mollyn
 11. Tyri Hera
 12. Midnatt Tulla

 

Startlista Norsk Trav Oaks för treåriga varmblodsston:

2140 meter auto

 1. Creek’s Nu Love
 2. Readyforwine
 3. Thai Brooklyn
 4. Readly’s Dream
 5. Nelson Bright Eagle
 6. Easy Star
 7. Katja BR
 8. Deep Sea Lucky
 9. Kashmina BR
 10. Kim BR
 11. Anita Sensation
 12. Quadrillion Tile
ANNONS

Ämnen i artikeln