Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Philippe Allaire kvalade in två hästar till Europaderbyt

Foto: JEAN-LUC LAMAÉRE/LE TROT
Just A Gigolo stod som vinnare i uttagningsloppet till Europaderbyt på Vincennes. Foto: JEAN-LUC LAMAÉRE/LE TROT

Philippe Allaire kvalade in två hästar till finalen av Europaderbyt på Solvalla.
Dessutom följer Elitloppsvinnaren Hohneck med till Sverige för att starta i finalen av UET Elite Circuit.

Publicerad:

De tre främsta från fredagens försök på Vincennes gick vidare till finalen av Europaderbyt som körs på Solvalla den 14 oktober. Åtta hästar fanns med i loppet och Philippe Allaire-tränade Just A Gigolo (e. Boccador de Simm) var favorit. Han sändes omgående framåt av Franck Nivard och tog ledningen. Därifrån spårade han hela vägen på 1.11,4a/2100 meter. 

Bakom vinnaren följde ytterligare en Allaire-tränad häst i Joyner Sport och bakom honom blev det dött lopp om tredjeplatsen mellan Gericault och Justin Bold. 

Kretsen kring Justin Bold meddelade efter loppet att man inte avser att resa till Sverige för finalen och platsen gick till Gericault som tränas av Vincent Martens.

Hohneck till Solvalla

I segerintervjun med Equidia bekräftade Philippe Allaire att han kommer att skicka sin duo till Solvalla för att delta i finalen. Han berättade också att Elitloppsvinnaren Hohneck kommer att följa med sina stallkamrater till Sverige för att starta i finalen av UET Elite Circuit som avgörs samma dag.

Franck Nivard vann Europaderbyt år 2015 med Bold Eagle och har nu chansen på en ny triumf i storloppet. Han var nöjd med vad han kände i Just A Gigolo under fredagen.

– Jag kunde ta ledningen snabbt och sedan göra vad jag ville. Jag hade turen att vinna loppet en gång, så varför inte två gånger. Banans profil borde inte störa honom och jag är optimistisk, säger Franck Nivard enligt Paris Turf.

På lördag körs två uttagningslopp till Europaderbyt på Åby. I de loppen går de fyra främsta i vardera försök till final, plus den snabbaste femman.

ANNONS

Ämnen i artikeln