Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Power - när Ecurie D. galopperade

Foto: SCREENSHOT/ATG LIVE
När målettan Ecurie D. galopperade var det istället Power, andra häst från publiken, som vann. Foto: SCREENSHOT/ATG LIVE

Europaderbyt, det stora slaget för fyraåriga hästar i Europa, kom att bli en rafflande historia. Och det var Robert Berghs Power som gick segrande ur striden.

Publicerad:

Det blev ett rafflande Europaderby 2020, ett lopp som i år avgjordes på Vincennes, Paris. Stor, stor favorit i loppet var Frode Hamres segermaskin Ecurie D, som efterbetalades för stora pengar till fyraåringarnas stora drabbning. Det såg också länge bra ut för Ecurie D. som hittade till ledningen strax efter start för körande Björn Goop.

På bortre långsidan skruvades farten upp rejält av den i dödens travande Gu d'Heripre, körd av Franck Nivard.

Men när upploppet nalkades såg Ecurie D. ut att ha gott spring i benen, men med 150 meter kvar från mål föll Ecurie D. ur rytmen, och galopperade chockartat strax innan mål. Istället kom segern att stå emellan vilt spurtandes Green Grass, Guzz Mearas och Power - och det var den sistnämnde som lyckades sätta nosen först strax på mållinjen efter resa i tredje invändigt - och fritt i sista sväng.

Robert Berghs Kriterievinnare - som haft ett bitvis ganska tufft 2020 - fick nu sin stora seger för säsongen.

– Hästen har fått stå bakom Hail Mary i vårt stall rubrikmässigt i år, därför är det så kul att han får komma hit till Vincennes och vara king, berättade Robert Bergh efteråt.

Segertiden skrevs till 1.11,2a/2.100 meter på Vincennes lilla bana, och vinsten var värd 200.000 euro. Det var Powers tredje seger i tionde starten för året, den tolfte vinsten i karriären. I och med vinstsumman klev Googoo Gaagaa-sonen över åtta miljoner kronor intjänat.

Sköter Power, det gör My Hedberg. Äger gör In The Zone AB.

Tvåa i loppet slutade Sebastien Guaratos Green Grass (e. Bold Eagle) och trea slutade Johan Untersteiners Guzz Mearas (e. Muscle Mass). För tredjeplatsen fick kretsen kring Guzz Mearas 60.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln