Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Power starkast i S:t Leger

Robert Berghs stjärna är en vinnare igen. Efter en svettig insats i fyraåringsloppet S:t Leger sluggade Power sig först över upploppet – på nytt världsrekord.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Power och Robert Bergh segrade i S:t Leger. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Han var landets mest framgångsrika treåring ifjol och segrade i Kriteriet. I klassiska fyraåringsloppet S:t Leger, över mastiga tre kilometer, genrepade Power (e. Googoo Gaagaa) på bästa vis inför Europaderbyt vilket är hans kommande uppgift.

Mitt i loppet lämnade Robert Bergh sin rygg för positionen först utvändigt om ledande Gulfstream Am. Power kopplade sedan greppet över upploppet – och segrade säkert på 1.13,8/3180 meter vilket är nytt världsrekord för fyraåriga hingstar och valacker på tusenmetersbana.

Gulfstream Am föll med flaggan i topp från ledningen och kom i mål som tvåa medan Johan Untersteiner och Quick Lane blev trea.

Segern för Power var den andra för året och betalade 125.000 kronor. Europaderbyt avgörs på Vincennes fredagen den 16 oktober med en samlad prispott på 400.000 euro.

Toppstammade Sidney Celeber (e. Readly Express – Amanda Celeber) ordnade en övertygande seger från positionen först utvändigt om ledaren. Roger Walmanns adept, en treårig bror till Tamla Celeber, vann säkert till slut på 1.16,0a/2140 meter för Örjan Kihlström.

Bakom vinnande Sidney Celeber blev det en andraplats för Alien Hill. Stoet gjorde sin tredje start i regi Reijo Liljendahl och stod för en stark avslutning över upploppet. Där bakom tog Foreign Rain hand om bronspengen.

– Det var ett fint lopp av honom. Han var inte så startsnabb som han varit tidigare, men in i sista sväng såg jag att Örjan hade klart för sig. Det kan bli en bra häst. Han har kapacitet att gå ganska långt upp i klasserna. Det hoppas vi på, sade Roger Walmann till Kanal 75.

Det här var andra segern i karriärens sjunde start för Roger Walmanns häst.

På tal om fin stam. Adrian Kolgjini gav sin egentränade Upper Face (e. Trixton – Lisa America) en fin resa i ryggar och den fyraårige valacken tackade genom att vara starkast över upploppet. Upper Face fortsätter att gå från klarhet till klarhet och onsdagens triumf var den fjärde på de sex senaste starterna.

Upper Face kom i mål på 1.11,6a/1640 meter närmast före Global Venture och Fighting Gehör.

Erik Adielsson hade en lyckosam tävlingsdag på Solvalla och noterades för dubbla kusksegrar. Först satte han dit Roger Malmqvist-tränade Dragster (e. Micro Mesh) – den åttaårige valacken noterades för första segern sedan i juni ifjol när han kom i mål på 1.12,8a/2140 meter. Adielsson fullbordade sedan sin V86-dubbel genom att, från ledningen, vinna med Svante Båth-tränade Valuta E.W. (e. Chocolatier).

Det fyraåriga stoet vann säkert på 1.14,6a/2140 meter och noterades därmed för sin sjunde seger i karriärens 20:e start.

ANNONS

Ämnen i artikeln