Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Preparé för världsstjärnan

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Davidson du Pont förde en anonym tillvaro i sin comeback i Laval. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Prix de France-vinnaren och Prix d'Amérique-tvåan Davidson du Pont gjorde comeback i dag i Laval, men var aldrig aktuell för någon segerstrid.

Publicerad:

Jean Michel Bazire-tränade sjuåringen Davidson du Pont (e. Pacha du Pont) slutade fyra i Prix d'Amérique redan 2019 och i år tvåa bakom Face Time Bourbon. Två veckor senare slog Davidson du Pont faktiskt Face Time Bourbon i Prix de France. Efter en galopp i Prix de Paris gjordes bokslut för vintern, men i dag var det dags för comeback i ett vanligt lopp i Laval.

Nicolas Bazire satte sig upp bakom Davidson du Pont och mötte faktiskt ytterligare två världsstjärnor, trots att det bara handlade om 12.600 euro i förstapris. Såväl Delia du Pommereux som Eridan fanns nämligen med på startlinjen och det var Delia du Pommereux som såg intressantast ut i andra par ytter. Eridan placerades i fjärde par invändigt och Davidson du Pont i sjunde invändigt. 

Den förstnämnde fick sen lucka och spurtade in vettigt som femma. Davidson du Pont satt länge sist och fick inte upp farten i vida spår förrän sista 100 som oplacerad. Delia du Pommereux agerade bara segt.

Det var nioårige valacken Blues d'Ourville (e. Password) som segrade för Benjamin Rochard på 1.13,6/2850 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln