Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prince Yoda höll hela vägen

Johanna K Karlsson följde sin näst största tränarseger hemifrån. Nu hoppas hon på karriärens bästa år.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Johanna K Karlsson och sambon Elias Strandberg hade en fin kväll på Gävletravet. Eller åtminstone den sistnämnde. När han styrde Prince Yoda (e. Saxo de Vandel) till seger i Gävles Mästarpokal hade tränaren själv just hunnit hem för att följa loppet på ATG Live.

– Jag har varit på Solvalla hela dagen och visat upp ettåringar, säger Johanna K Karlsson.

Från soffan kunde hon se den sexåriga valacken flyga till ledningen från sitt springspår och sedan stanna där hela vägen in i mål. Loppet var fördelat över tre volter fyllda av hästar och kuskar med Gävle som hemmabana. När mållinjen kom hade Prince Yoda och Elias Strandberg en och en halv längd tillgodo på tvåan Raja Ribb och Felicia Molin som startade från dubbla tillägg.

– Det var roligt att få vinna första upplagan av ett lopp. Han är en riktig hedershäst som kom till oss i våras. Sedan dess har vi försökt att köra snällt med honom hela tiden och ge honom lite självförtroende. Nu på slutet har han bara levererat bra prestationer. 

Den senaste var värd 75 000 kronor och den kom knappt tre veckor efter en seger i Visby. 

– Vi hade egentligen inte det här loppet i sikte. Det var en av ägarna som sa att det såg passande ut.

Prince Yoda vann på 1.14,3/2140 meter och det var karriärens fjärde seger. För Johanna K Karlsson och sambon Elias Strandberg var det stallets femte för året. Förstapriset såg också till att stallet redan nu överträffat fjolårssiffrorna, 418 000 kronor inkört, med god marginal. Nästa mål blir att slå toppnoteringen från 2018, 609 600 kronor.

– Jag hoppas på det. Det är några månader kvar och vi har ju I.T.Inventor i stallet också. Han är en väldigt fin häst som vi känner att vi nog börjar hitta rätt med igen.

Stallkamraten Russel Costashorta visade även han god form den här tävlingskvällen. Han blev tvåa i sitt lopp, knappt slagen av Robert Bergh-tränade Alcala (e. Up And Quick) i fyraåringsloppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln