Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion vinner Elitloppet!

Femte gången gillt för Propulsion. Efter en strålande avslutning vinner Daniel Redéns nioåring Elitloppet.

Publicerad:
Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Tredje ytter blev sedermera fjärde ytter för Daniel Redéns Propulsion (e. Muscle Hill). Det spelade ingen roll denna gång. Efter en visslande avslutning långt ute i banan gick Propulsion starkast den sista biten och är först över mållinjen på segertiden 1.10,2a/1609 meter.
– Det började att komma upp saker i huvudet – att det inte skulle gå att vinna Elitloppet efter fyra månader utan race, men så svarade han för den där prestationen i försöket. Då fick jag feeling. Det känns otroligt nu, säger Daniel Redén som öppnar för att fortsätta tävla med världsstjärnan.

– Det skulle vara fantastiskt att avsluta sagan i dag med en elitloppsseger, men samtidigt vet jag inte om jag vill ta ifrån "Proppen" glädjen att springa. Han älskar att åka till Boden och han älskar att åka till Hugo Åbergs. Han är kung överallt. Vi är många som ska diskutera, men jag tycker att travsporten är värd att få se mer av "Proppen".

Örjan Kihlström var lika lättad som glad efteråt. 

– Det var fantastiskt skönt, han har gjort det så bra i Elitloppet flera gånger och det var helt underbart att han fick sätta pricken över i:et, säger  Kihlström.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Trots den stentuffa löpvägen i försöket var Kihlström hoppfull inför finalen. 

– En normal häst kommer inte i mål efter en sån resa, men vi fick ju lite bättre spår i finalen och då visste jag att chansen fanns med lite bättre marginaler, sa Kihlström som siktade på ett stillsamt firande.

– Det blir väldigt lugnt, inte riktigt läge för att fira nu men får väl kanske bli vid ett senare tillfälle.

Tvåa i loppet slutade Cokstile medan Attraversiamo tog hand om tredeplatsen. Earl Simon inkom i mål som trea, men diskvalificerades för en trängningssituation 250 meter från mål.

– Det blev kanske riktigt som förväntat i starten och jag fick ta rygg på Earl Simon, men då slutade han (Ouvrie) att köra så att Racing Mange kom ut. Jag försökte jag locka ut honom tidigt, men han var inte intresserad av att gå ut. Sedan gnager han på oss. Jag hade mitt hjul bakom honom och kunde inte köra för fullt, sa Christoffer Eriksson som körde Cokstile.

– Hästen var i alla fall superbra och med ett annorlunda lopp, med dödens som i försöket, hade det kanske gått ännu bättre.

Svante Båth efter Attraversiamos tredjeplats:

– Han var bättre i finalen än i försöket och gick i mål på ett väldigt bra sätt på spänstiga ben. 

Det här var femte gången Propulsion var med i Elitloppet. Han har tidigare varit fyra, tvåa, tvåa och fyra i storloppet på Solvalla.

Segern var värd tre miljoner kronor och innebär att Propulsion nu sprungit in över 34 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

ANNONS