Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Queen Belina vann Breeders Crown för treåriga ston

I somras vann han långa E3. I säsongens elfte timme blev det en ny storloppsseger för Jörgen Westholm, återigen med ett treårigt sto. Queen Belina var starkast i finalen för treåriga ston.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Queen Belina vinner Breeders Crown för treåriga ston. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Mitt i banan öppnade Stens Retention snabbt och tog ledningen. Det gick ganska fort under första halvvarvet, ledaren kom till passeringen efter 1.10,0. Strax därefter kom Kayla Westwood farande och då överlät Johan Untersteiner ledningen. 

Tempot dämpades och kilometertiden var 1.12,6. Queen Belina (e. Nuncio) fick dra tåget i tredjespår på den sista bortre långsidan och med cirka 500 meter kvar satt hon utvändigt om ledaren.

I början av upploppet kopplade Queen Belina grepp på ledaren. Hon vann Breeders Crown för treåriga ston på 1.12,8a/2140 meter. Stens Retention blev tvåa och Olivia Coger spurtade till tredjeplatsen.

Foto: TR BILD
Jörgen Westholm och skötaren Jenny Martinsson. Foto: TR BILD

Örjan Kihlström körde och Jörgen Westholm tränar vinnaren.

– Efter värmningen sade jag till Jenny (hästens skötare, reds anm) att “vi har gjort allting rätt hittills och nu är det bara lite kvar”, och nu är vi där, säger Jörgen Westholm i vinnarcirkeln.

– Jag hade mamman i träning och sedan sade jag till Håkan och Anders (ägarna, reds anm) att köpa henne då hon var till salu. Det kommer bli en bra fölmärr och så ska hon betäckas med Nuncio. Därav fick jag döpa Queen Belina när jag kom dit och fick se henne. Det är två fuxmärrar som har vunnit Prix d’Amerique, Queen L. och Belina Josselyn, därför skulle hon heta Queen Belina, säger Westholm.

“Som en bil att köra”

Örjan Kihlström körde hästen för första gången.

– Det var en mysig märr på alla sätt. Hon var som en bil att köra. Med 500 meter kvar kändes hon riktigt stark, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Queen Belina har vunnit fyra lopp på tolv starter och tjänat drygt 2,6 miljoner kronor. Detta var Jörgen Westholms andra seger i ett årgångslopp i år, i somras vann hans Sparven långa E3.

ANNONS

Ämnen i artikeln