Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Racing Brodda trots ursinnig öppning

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Racing Brodda och Rikard N Skoglund i samband med en tidigare start under karriären. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det var ordentlig körning om ledningen inledningsvis. Till sist tog Racing Brodda hand om kommandot – och därifrån vann hon smått överlägset.

Publicerad:

Racing Brodda (e. Prodigious) har haft en imponerande karriär så här långt. På onsdagen plockade hon hem Fiona Sans lopp på Solvalla – den första triumfen sedan i juni för Mattias Djuses häst.

Segern bärgades efter en snabb öppning. Dixie Brick och Racing Brodda tampades om vem som skulle ha hand om tätpositionen och det var till sist den senare som övertog ledningen efter 450 meter. Racing Brodda öppnade första 500 meterna efter 1.05,9.

Upp till kilometern fick man dämpa till 1.13,6 och när loppet skulle till att avgöras stegade det sjuåriga stoet undan och segrade säkert på 1.13,2a/2140 meter.

– Hon kändes väldigt fin i provstarterna och Mattias var nöjd med värmningen också. Vi var överens om att testa för ledningen och det fick bära eller brista. Det var två tjuriga kuskar som körde mot varandra. Men det ska vara travtävling. Sedan fick vi köra sakta en bit men hon var fortsatt spänstig genom sista sväng och hon gled undan till en enkel seger, sade Rikard N Skoglund i vinnarcirkeln.

Racing Brodda vann före Barbro Kronos och Dixie Brick. Segern var hennes 13:e i karriären och den var värd 60.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln