Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Racing Mange bäst från tät

Det som på förhand skulle stå mellan två hästar i första försöket till Paralympiatravet kom också att bli en tvåhästarsduell när det väl utkristalliserade sig.

Publicerad:
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Racing Mange, Mathilda Lövgren och Joakim Lövgren med biljetten till Paralympiatravet. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Statistik ljuger aldrig, brukar det heta. Men vid lördagens försök till Paralympiatravet visade Racing Mange att dålig statistik är till för att brytas. 0-11 stod det i inbördes möten mellan Racing Mange och Cyber Lane, men efter lördagen står det 1-11. 

Efter att Joakim Lövgren nått ledningen en bit in i loppet blev det för tufft för Cyber Lane att ta ner Racing Mange från utvändig position.

Racing Mange fick varva på 1.12,9 och lyckades han hålla undan för övriga konkurrenter över upploppet, även om Cyber Lane närmade sig hela vägen in. Segertiden skrevs till 1.12,2a/2.140 meter i L.C.Peterson-Broddas Minne med 150.000 kronor i förstapris.

Det var Racing Manges 13:e vinst i 66:e starten. Åttaårige hingsten efter Orlando Vici, som bland annat var med i Elitloppet 2020, är därmed inkvalad till Paralympiatravet på Åbytravet den 8 maj med 1,5 miljon kronor till vinnaren.

Joakim Lövgrens dotter Mathilda Lövgren är det som sköter Racing Mange numera, detta efter att ha skötts av Frida Skullman tidigare.

– Mange kan man lita på. Jag kallar honom Einstein, delvis på skämt, men han är otroligt smart alltså, sade Mathilda Lövgren till Kanal 75 efter loppet.

Hästen är uppfödd av Madeleine Djupdahl i Grimeton och ägs av Aac Nybrostrand Invest AB och YTAAB AB.

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Joakim Lövgren och Mathilda Lövgren. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln