Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Racing Mange inledde året med seger

I slutet av oktober startade Racing Mange senast. På torsdagen var han tillbaka – och han var en vinnare direkt.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Racing Mange och Joakim Lövgren. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I fjol tog Racing Mange (e. Orlando Vici) sig hela vägen till finalen av Elitloppet. Efter ett tävlingsuppehåll på knappt fem månader var han tillbaka – han årsdebuterade på Åbytravet och trots ett lopp mestadels utvändigt om ledande Lionel var han en vinnare.

Joakim Lövgrens hingst kopplade greppet i utgången av sista sväng och passerade mållinjen på 1.12,6a/2140 meter. Segern togs närmast före Lionel och Ferrari Sisu.

Racing Mange har varit med i hetluften länge. Som tvååring var han bland annat tvåa i Svensk Uppfödningslöpning bakom Gareth Boko och som fyraåring kvalade han in till final i Sprintermästaren och Svenskt Travderby medan han under fjolåret kvalificerade sig för finalen av Elitloppet där han slutade sexa.

Racing Manges största seger hittills i karriären kom 2019 när han vann Kymi Grand Prix i Kouvola.

– Jag känner att det var det svaret jag anade skulle komma. Han har tränat lite annorlunda inför årets säsong och jag ville få ett kvitto på att det slagit väl ut. Det känns bra såhär långt. Det var läge att se om det går att skruva lite till på upplägget och träna honom lite annorlunda och mer intensivt. Jag har fått bra känsla under tiden, men vi får se under säsongen om vi har någon nytta av det. Idag gjorde han ett bra jobb och jag är så nöjd som jag kan begära, sade Joakim Lövgren till Kanal 75.

Joakim Lövgren berättar att Elitloppet finns med i tankarna även i år.

– Har man fått smak på det vill man vara med igen. Att tacka nej till en plats i Elitloppet förstår jag inte varför vi skulle göra. Blir han aktuell och visar sig vara en av de 16 bästa hästarna kommer vi att gå för det. Dagens lopp var ett kvitto på att vi är på rätt väg.

I höstas inkom Easy Cash (e. Ready Cash) i Robert Berghs regi. På torsdagen gjorde den femårige hingsten årsdebut, tillika sin andra start för Bergh, och från ledningen gav han inte konkurrenterna mycket till chans.

Easy Cash avgjorde spetsstriden tidigt och efter att ha öppnat första varvet efter 1.15,8 bjöd han på uppvisning under slutrundan. Klockan visade 1.09,6 sista 500 meterna och mållinjen passerades på 1.13,0a/2140 meter med god marginal ned till övriga.

Närmast bakom vinnaren blev det ett andrapris för Johan Untersteiners Demon Ima medan Tony Jönsson-tränade First One In blev trea tillsammans med Sören Boel i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln