Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Express en vinnare i USA – tvåårig debutant överlägsen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Två segrande avkommor på Solvalla – och en på andra sidan Atlanten. Readly Express hade en lyckad onsdagskväll som fadershingst.

Publicerad:

Sidney Celebers och Cup of Teas segrar på Solvalla följdes av en storstilad debut på The Meadows sydväst om Pittsburgh. I karriärens första start vann tvåårige Dancinginthedark M på 1.11,8 över 1609 meter i en division av Arden Downs. Segermarginalen skrevs till hela elva längder.

Dancinginthedark M tränas av Marcus Melander och hade Dave Palone i sulkyn. Hingsten ägs av sin uppfödare Menhammar Stuteri som ropade tillbaka honom för 70.000 dollar på auktionen i Lexington förra året. Onsdagens seger var värd drygt 9.000 dollar.

Det kördes även två divisioner av Arden Downs för tvååriga ston. I den första slutade Jenny Melanders Myreanna tvåa och i den andra vann Dave Palone från ledningen med Flawless Country (e. Southwind Frank) från Åke Svanstedts stall. Efter två raka andraplatser tog stoet karriärens första seger på tiden 1.12,2. Svanstedt är själv med och äger Flawless Country, så även Börje Näsström.

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS