Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Readly Lavec ledde varenda meter

Foto: TR BILD
Smile Silvio stormar till seger. Foto: TR BILD

BROMMA. Oskar J Anderssons stjärna passerade två miljoner kronor intjänat när han vann silverdivisionen – ett lopp som ekipaget ledde hela vägen.
– Det var en njutning sista 75 meterna, säger Oskar J Andersson som fick skriva autografer till unga supportrar efteråt.

Publicerad:

Den sexårige valacken avgjorde striden om ledningen på ett fåtal steg och öppnade sedan första halvkilometern efter 1.10,0. Upp till första kilometern tilläts ekipaget dämpa tempot till 1.13,3, han höll sedan undan och vann på 1.12,1a/2140 meter.

– Det är sådana känslor som släpper loss i det läget. Jag var lite osäker på formen i dag, inte att han skulle vara dålig men kanske i 110 procent form, därför ville jag ta det så lugnt som jag bara kunde och öka allt eftersom. Det kändes ganska tryggt den sista biten. Det var en njutning sista 75 meterna. Han är verkligen en sagohäst som gått hela vägen, säger Oskar J Andersson i vinnarcirkeln på Solvalla.

Foto: Rickard Hansson/TR Bild
Oskar J Andersson var mycket populär hos den unga publiken efter att ha vunnit silverdivsionen med egentränade Readly Lavec. Foto: Rickard Hansson/TR Bild

Mellan hästar avslutade Björn Goop och Frodo S. till andrapriset medan Karat River blev trea efter ett lopp i rygg på ledaren hela vägen.

Det här var fjärde årssegern för Readly Lavec, en seger som innebär att han passerat två miljoner kronor intjänat.

ANNONS

Ämnen i artikeln