Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén i test till Stochampionatet

Förra året segrade duon Daniel Redén/Örjan Kihlström i Stochampionatet med Diana Zet. I kväll vann Kihlström första testet till Stochampionatet 2021 (V64-5) med Redén-tränade Honey Mearas.

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Daniel Redén kunde glädja sig över en dubbelseger på Axevalla, bland annat blev det full pott i första testet till Stochampionatet. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

I värmningen galopperade Honey Mearas (e. Readly Express) för Daniel Redén, som ändå inte var speciellt orolig över detta, då hästen inte hade rätta tävlingsbalansen och Redén testade lite gränser. Väl i loppet fick Kihlström överta ledningen från Ulf Ohlsson med Chablis Ribb och öppna första 2.000 efter 1.17,1. Då blev det lätt för Redéns nyförvärv, som tidigare tränades av Peter Untersteiner. Hon segrade bland annat i Count's Pride Pokalen på Åby förra året. Det här var också hennes första försök över lång distans, precis som fallet även var för alla motståndarna.

– Honey Mearas var nyopererad i framknäna när hon kom till mig och inte så hårt tränad inför det här. Vi siktade på att starta igång henne, men det är en lätt modell och jäkla talang som jag gillar skarpt. Örjan var imponerad över hennes teknik och det tar vi med oss, sade Daniel Redén i ATG Live.

Segertiden blev 1.16,1a/2640 meter och bra till andraplatsen spurtade Joakim Elfving-tränade Clockwork för Ulf Eriksson från tredje ytter. Sayonara slutade trea från dödens.

Det blev seger för ett annan fyraårigt sto i V64-2. Hans Crebas var optimistisk på förhand om han skulle ta sig till spets med egentränade Dream Of Money D.E (e. Quite Easy U.S.) Det gjorde han också utan problem och efter 1.17,3 första rundan joggade det fyraåriga stoet bara undan till slut på 1.15,9a/2140 meter. Det här var tredje segern i sjunde starten.

Ännu ett fyraårigt sto slog till i V64-4. Här kunde André Eklundh hitta till spets med egentränade Hazyshadeofwinter (e. Brad de Veluwe). Efter 1.17,8 det inledande varvet blev det enkelt sista biten, då han såg till att inte Stefan Persson fick luckan i ryggen med La Sassicaia. Förra året vann inte Hazyshadeofwinter något lopp på tio starter, men nu har hon inlett 2021 med två vinster på fyra starter.

I V64-avslutningen blev det ytterligare en seger för firma Kihlström/Redén. Tack vare en högt tempo i täten kunde Bugatti Miles (e. Djali Boko) runda allt från sjunde-sjätte par utvändigt efter 1.13,7a/2140 meter. Det handlade om andra årssegern i tredje årsstarten.

– Det såg väldigt bra ut. Hästen fick ändå gå en rejäl repa i spåren och är stark och har bra inställning, sade Daniel Redén i ATG Live.

Håkan B Johansson aviserade ett lite defensivare upplägg bakom Husse Boko i V64-inledningen. Det blev också en invändig resa och med i ryggar i tredjespår 600 från mål. Först i tredjespår attackerade Henna Halme från femte ytter med Veijo Heiskanen-tränade Sahara Peyote (e. Make It Happen), som gjorde andra loppet på fyra dagar. Nu räckte det också hela vägen, då Husse Bokos spurt ”bara” räckte till andrapriset. Segertiden stannade vid 1.14,3/2180 meter och det här var första vinsten sedan i slutet av augusti på Vermo.

Det blev dramatiskt i V64-3 när ledande favoriten Zirakzigil galopperade knappt halvvarvet från mål (Redén klagade på den hårda banan i efterhand). Sedan såg jätteskrällen Cayucos ut att kunna avgöra från dödens. Men Jonathan Bardun lyckades från sista plats utvändigt hinna fram med Claes Svensson-tränade Golden Guard (e. Brad de Veluwe). Segertiden i årsdebuten skrevs till 1.14,0a/2140 meter.

V64-raden:

12–2–8–3–5–14

6 rätt: 1.331 kronor

5 rätt: 30 kronor

4 rätt: jackpot

ANNONS

Ämnen i artikeln