Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Remarkable Feet tog första guldsegern

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Örjan Kihlström och Remarkable Feet tar sig förbi Johan A Nilsson och Lucifer Lane sista bilten i gulddivisionen. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Jörgen Westholm fick som tränare en ny gulddivisionsvinnare igen. I sjätte försöket i högsta klassen kom fullträffen för Remarkable Feet (V75-3) efter en perfekt smygresa av Örjan Kihlström.
– Han är världens jättenallebjörn, sade den lyckliga skötaren Lena Wahlgren.

Publicerad:

Sjuårige Remarkable Feet (e. Andover Hall) gjorde sin första start i gulddivisionen i början av april förra året. Han blev sjua då på Romme och därefter har hästen ordnat placeringarna fyra, fyra, sexa och sexa i högsta klassen. I dag kom dock första segern i gulddivisonen, tillika Oasis Bi's lopp, efter en drömresa i vinnarhålet. Örjan Kihlström förvaltade innerspåret bakom bilen till spets och sedan valde han att släppa till favoriten Lucifer Lane. När sedan lucka kom i utgången av sista kurvan avgjorde Remarkable Feet på ett bra sätt på 1.13,0a/2140 meter.
– Hästen öppnade väldigt snabbt, men sedan vet man förstås aldrig om det ska lösa sig med lucka till slut och inte heller om det går att plocka ner ledaren. Vi hade i alla fall en bra rygg, vilket borde borga för en framskjuten placering. Nu kom luckan och vi lyckades avgöra, sade körande Örjan Kihlström.

På stallbacken var det en glad skötare i Lena Wahlgren som tog emot Reemarkabe Feet.
– Det känns jättekul att han är med och startar i gulddivisionen och dessutom även får vinna där. Jag tycker det är stort och det här är en häst som också trivs extra bra under vintern.

Johan A Nilsson var annars helt säkert på att han skulle vinna det här guldloppet med 400 meter kvar till mål. Då kändes nämligen Lucifer Lane helläcker.
– Då kunde jag inte se honom förlora. Men sista biten tog det slut på ett par steg. Jag är jättebesviken, då jag tycker att hästen ska vinna det här alla dagar i veckan. Känslan var att det handlade om en moralgrej, att han inte tog ut sig för fullt.

Trea i mål slutade 14-årige (!) Västerboonthenews.
– Hästen har kommit tillbaka på ett otroligt sätt och det känns fantastiskt, kommenterade tränaren Lars Brinneborg.

Mindre nöjd var Ulf Ohlsson, som fick galopp direkt bakom bilen med Disco Volante.
– Det var länge sedan han gjorde så här. Disco blev lite spänd och kunde inte slappna av. Annars kändes han jättefin efter galoppen så jag tror inte det är några problem med hästen.

Ohlsson var mest irriterad över sin egen insats.
– Jag vände upp snabbt bakom bilen, men det har jag säkert gjort sex-sju gånger tidigare utan att Disco galopperat. Om jag kör om loppet om 20 minuter blir det inte galopp.

 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln