Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Revansch för Ultion Face – sedan tog Stenströmer över

Galopp i Derbyt – men i Örebro höll sig Ultion Face på benen. Då blev det seger för Adrian Kolgjinis högkapable fyraåring. Tävlingarna bjöd även på en trippel för Ulf Stenströmer.

Publicerad:

Ultion Face (e. Joke Face) blev miljonär när han årsdebuterade med seger i Margaretas Tidiga Unghästserie. Två starter senare var han trea bakom Ecurie D. och Click Bait i Fyraåringseliten på Solvalla och förra månaden kvalade han in till Svenskt Travderby.

I finalen blev det galopp och tränaren och körsvennen Adrian Kolgjini var således revanschsugen i torsdagens fyraåringslopp på Örebrotravet. Han lät en pigg Karat Band springa på i ledningen, men tog upp jakten på slutrundan.

Ultion Face närmade sig undan för undan och mitt på upploppet var han i kapp och förbi. Han vann till slut med en halv längd på tiden 1.12,7 över 2140 meter. Segern var värd 125.000 kronor.

– Jag hade strax under 1.10 sista varvet. Nu siktar vi på Europaderbyt, sade Kolgjini till Kanal 75.

I loppet efter tog Athos Race (e. Zola Boko) sin andra raka seger i Ulf Stenströmers regi. Axevallatränaren var inte färdig för kvällen. Han vann även med The Trick Vick (e. Pastor Stephen) och Rally Gunnar (e. Mythical Lindy).

Den sistnämnde tog hem ett uttagningslopp till dam-SM med Linda Sedström i sulkyn. Vidare gick även tvåorna Untilwemeetagain och Sofia Adolfsson. Finalen körs under SM-dagen på Åby den 10 oktober.

ANNONS