Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rikard N Skoglund vann på Meadowlands

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Rikard N Skoglund var under natten en vinnare på Meadowlands. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Kuskdebuten på Meadowlands slutade på bästa sätt. Under natten till lördagen tog Rikard N Skoglund sin första seger på amerikansk mark.

Publicerad:

Rikard N Skoglund befinner sig i USA för att under några veckor jobba hos Per Engblom och köra lopp. I torsdags gjorde han kuskdebut på Harrah's Philadelphia utan några framskjutna placeringar. På fredagen körde han två hästar på Meadowlands, och det blev seger direkt. 

Den kom med fyraårige Bonanza (e. Muscle Hill) som tränas av Per Engblom och är en halvbror till Greenshoe. Han startade längst ut på vingen och fick göra jobbet som etta i andraspår under större delen av loppet. 

Trots det var han starkast den sista biten och vann på 1.12,0a/1609 meter. Förstapriset var 5.250 dollar och det var hästens sjunde seger på nio starter i år.

Rikard N Skoglund körde också passgångaren Paradise Rock från Per Engbloms stall. Det slutade med en femteplats. 

Flera svensksegrar

Per Engblom fick även med sig en seger från Harrah's Philadelphia. Här vann treårige Crazyland (e. Crazy Wow) och tjänade 6.300 dollar. Även Anette Lorentzon blev en vinnare på banan sedan Quick Stop (e. Tactical Landing) spårat runt om. Här var förstapriset 7.650 dollar. Lorentzon fick också med sig med en seger från Dayton Raceway genom Maiden Voyage (e. Muscle Hill) som vann från spets och tjänade 6.5000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln