Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Riordans hästar vann på varsin bana

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Pure Atlas och Örjan Kihlström på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jerry Riordans treåringar imponerade på två banor. Halmstadtränaren tog hem båda Breeders Course-loppen med Pure Atlas och Dea Grif.

Publicerad:

Två av fem uttagningslopp till Breeders Course-finalen med en miljon kronor i förstapris avgjordes under onsdagskvällen. De två främst placerade i varje lopp är klara för Treåringseliten 29 maj.

På Solvalla gick platserna till vinnaren Pure Atlas (e. Father Patrick) och tvåan Jewilla och Mats E Djuse. Pure Atlas tränas av Jerry Riordan och kördes av Örjan Kihlström. Hästen imponerade redan som tvååring och vann tre av sina fyra starter under fjolåret. I årsdebuten blev det tidig galopp men på Solvalla kunde hästen hålla ordning på både ben och humör. Örjan Kihlström kunde placera honom i ledningen och därifrån kunde hästen stå emot Stefan Melander-tränade Jewilla. Den senare är ett sto med Propulsion som pappa och Tamla Celeber som mamma.

Pure Atlas vann på 1.13,6a/2140 meter och förstapriset var 100 000 kronor.

Första segern

Jerry Riordan blev en vinnare även på Jägersro. Där spetsvann hans sto Dea Grif (e. Varenne) tillsammans med körande Gustav Johansson. Adrian Kolgjini körde egentränade Walner-sonen Expelled till en klar andraplats efter ett lopp i andra utvändigt. Vinnaren var i sin tur helt ohotad på upploppet och klockan visade segertiden 1.13,9a/2140 meter. Dea Grif tog karriärens första seger i det femte försöket och förstapriset var 100 000 kronor.

Ytterligare två uttagningslopp återstår. Först ett på Wolvega 13 maj och sedan det femte och sista på Åby 18 maj.

ANNONS

Ämnen i artikeln