Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bergh glödhet i Kalmar

Robert Bergh hade en härlig nationaldag i Kalmar. I sulkyn stod han för ett äkta hattrick under GS75-omgången.
– Det såg småbra ut på förhand och det är kul när det kan verkställas, säger Bergh i vinnarcirkeln.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Robert Berghs vecka har annars präglats av turbulens. I måndags förlorade han sin F-skattsedel och det återstår att se vad Svensk Travsport tar för beslut gällande Åby-tränarens licens. Ännu har han den kvar och på söndagen var tränaren på plats i Kalmar med fyra hästar. 

I montéloppet som kördes innan GS75 var Staro Quantas mycket knapp tvåa för Jontahan Carre. När det var dags för sulkylopp kom tränaren att sopa rent genom att ta tre raka segrar. Först ut var femårige Proffs (e. Propulsion) som gjorde sin andra start i Robert Berghs regi och avlade maiden i livets tionde start.

Trots ett snävt andraspår i volten tog han hand om ledningen. Ekipaget stannade där in i mål och tiden blev 1.15,5/2140 meter.

– Det har varit en lång väg för att få till honom i travet. Då skadar det inte att han vinner direkt när man väl har fått till honom. Jag har petat åt alla håll för att få ordning på honom. Det är mycket med balansen och samtidigt ska det kombineras med rätt träning. Någonstans hittade vi rätt och sedan har det rullat på väldigt fint. Jag hade mycket att köra med, och det var vad man kunde be om när man såg startlistan, säger Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Tre segrar efter varandra

I loppet efter slog Bergh till på nytt. Återigen var det voltstart där segerreceptet blev spets och slut. Fyraårige Ferrara (e. Readly Express) vann mycket enkelt på 1.16,1/3140 meter. Hattricket fullbordades i loppet därpå med U.S.Marines (e. Love You). 

Efter drygt 400 meter satt även han i spets, hästen stegade undan den sista biten och i TV12-sändningen förkunnande referenten Göran Borgås att “Det här är Robert Berghs dag”

– Jag hade kunnat vinna alla fyra lopp om Carre hade fått dit näsan, men jag är jättenöjd. Det såg småbra ut på förhand och det är kul när det kan verkställas. Jag körde på max från start men de var snabbare innanför, jag fick vänta lite på honom i första sväng men sedan kändes det fint hela vägen. När jag sade till honom på upploppet stack han undan.

Täta starter

U.S.Marines gjorde sin andra start på blott fyra dagar.

– Jag gillar det, de tränar tungt och då kan man starta lite och få igång dem. Sist kände jag att han kunde gå barfota runt om och i dag hade han ett ännu bättte läge. Hade jag inte startat dån hade jag antagligen kört med skor fram i dag för jag trodde att han behövde det. Ibland kan man checka av lite grejer att dra nytta av snabbt efteråt.  

Fullständiga resultat från Kalmar hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln