Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bergh tvåa i Danskt Travkriterium

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Robert Bergh fick med sig ett andrapris från Danskt Travkriterium 2022. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Under söndagen kördes Danskt Travkriterium och Stokriterium.
En rad svenskar deltog – bäst gick det för Robert Berghs Harpy som slutade tvåa.

Publicerad:

Charlottenlund anordnade stortävlingar under oktobersöndagen. Storlopp för de treåriga danskfödda hästarna stod på programmet och en rad svenskar hade kvalat in till final.

I Danskt Travkriterium var Joakim Lövgrens Herbie Peak favorit, men svarade för en mycket slät figur och utgick trots en fin resa under loppets gång.

Istället kom det att handla om hästarna med tätkänning. Peter Rudbecks Howlingatthemoon tog hand om ledningen för Jan Dahlgaard, men uppvaktades en bit in i loppet av Robert Bergh med sin Harpy.

Över upploppet stod det och vägde, men ledande Howlingatthemoon sträckte på sig och vann till slut med en längd före Harpy. Trea slutade Jeppe Rask med Torben Hovgaards Harboe.

Howlingatthemoon är efter Cantab Hall och undan trefaldiga miljonärskan Nobodybeatsthebeat som tävlade framgångsrikt för just Peter Rudbeck som unghäst innan hon flyttades till Flemming Jensen som äldre.

Vinsten var värd 553.500 danska kronor. Det var Cantab Hall-sonens sjunde seger i 14:e starten.

Andraplatsen för Harpy var värd 184.500 danska kronor. Det var Bar Hopping-sonens första förlust i felfritt lopp.

Westergaard bland stona

I stonas drabbning blev det odramatiskt. Bo Westergaard sände sin Halløjsa Vang till ledningen och därifrån var det nästintill spel mot ett mål för favoriten. 

Man stack undan i fin stil på 1.13,7a/2000 meter och gjorde det före Jeppe Rask med Helena D.D.

Vinsten var karriärens sjunde för dottern till S.J.’s Caviar. Tidigare i somras vann hon Crand Circle 3-årschampionat för ston i Odense. 

Söndagens seger var värd 327.000 danska kronor.

Svenska trion i loppet, Joakim Lövgrens Havannah Line, Eric Martinssons Heide och Preben Söviks Happy Shadow slutade alla oplacerade.

ANNONS

Ämnen i artikeln