Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Roll Control tog en övertygande seger – har kört in mer än en halv miljon

Roll Control (e. Scarlet Knight) vann tillsammans med sin tränare Jörgen Westholm.

Publicerad:

Hingsten tog en övertygande seger på tiden 1.12,1a/2140 meter i det åttonde loppet på Solvallas travbana på lördagen. Segermarginalen blev 2.5 längd för Roll Control som ägs av Team Westholm AB, Sala, och är uppfödd av Stefan T.Z. Melander HB, Enköping. Förstapriset i loppet, som kördes på lätt bana, var värt 220 000 kronor.

Den fyraåriga hingsten hade inför dagens lopp vunnit fyra lopp på tolv starter. Jörgen Westholms häst har fram till nu kört in 586 000 kronor (med segerprocent på 38 och platsprocent på 77).

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Fat Rabbit (tvåa), Global Crossover (trea), Return Of Mogens (fyra), Babsans Bankir (femma) och Uncle Silvio (sexa).

All In Face med Stefan Persson i sulkyn blev diskvalificerad för galopp.

ANNONS

Startlista

Solvalla , Lopp 8

SRF Stable - STL Klass II, final meeting 6 • 2140 m • Autostart
Förstapris: 220 000 kr
SRF Stable - STL Klass II, final meeting 6 3-åriga och äldre. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040924 eller tidigare. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 220.000-110.000-62.000-35.000-22.000-15.000-10.000-6.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svensk Travsports hederspris till segrande hästs ägare, tränare/körsven, hästskötare och uppfödare. Solvallas hederspris till segrande hästs ägare. Hederstäcke till segrande häst.