Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så går det i försöken i Travrondens Guldklocka

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tom Johansson vinner det första försöket med Scary Montreal. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

BROMMA. Under onsdagkvällen avgörs Travrondens Guldklocka på Solvalla med två försök och en final. Tom Johansson fick den bästa starten då han vann det första försöket med Scary Montreal. Därefter segrade Zeb Jonasson och Zorocco Yamoz.

Publicerad:

Guldklockan avgörs under onsdagkvällen genom två försök och en final. Alla kuskar som kör försöken är också med i finalen. Kuskarna får poäng för sina placeringar i de två inledande loppen. Hästarna i finalen är redan klara och de kuskar som lyckas bäst i försöken får fördelen att välja häst tidigt. 

I det första försöket gick segern till Tom Johansson som körde Thomas L Nilsson-tränade Scary Montreal (e. Scarlets Aino). Han satt placerad en bit bak i andraspår men via en stark sista bortre långsida och spurt blev det klar seger. Segertiden blev 1.15,4a/2140 meter.

Tvåa blev Andreas Lövdal och Mr Kindic följd av Zidane D.E. som kördes av William Ekberg.

Zeb Jonasson vann andra försöket

I det andra försöket segrade Zeb Jonasson och Zorocco Yamoz (e. Make It Happen) som tränas av Susanne Karlsson. Ekipaget satt i tredje utvändigt som blev fjärde utvändigt med cirka 1300 meter till mål. Det löste sig bra på den sista bortre långsidan då Jonasson kunde sitta kvar länge i andraspår. Hästen spurtade till seger med en knapp längd på 1.16,0a/2140 meter.

Vincent Dana och Elias Strandberg blev tvåa i loppet, bakom dem inkom Unexpected Outcome och Felicia Molin. 

Zeb Jonasson slutade fyra i det försöket, den sammanlagda placeringen gör att han får välja häst först till finalen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln