Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick det i försöken till Sprintermästaren

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Hustle Rain vinner det andra försöket före Dea Grif. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Tio finalister tas ut genom tre försök där topp-tre plus den bäst seedade fyran går till final.
Här följer ni försöken till Sprintermästaren 2023.

Publicerad:

Försök 1

Following lyckades hålla upp ledningen från innerspår. 500 meter travades efter 1.10,8. Björn Goop fick sedan dämpa tempot och ledaren kom till varvet efter 1.12,6. Han kom in på upploppet i en klar ledning och höll enkelt undan till seger på 1.11,7a/1609 meter.

– Det kändes bra hela tiden, det blev ett väldigt lugnt tempo vilket var till fördel för oss. Jag hoppas att han är ett snäpp vassare till finalen, säger Björn Goop i vinnarcirkeln.

Med till final följde Johan Untersteiners Love Keeper från rygg på ledaren och Daniel Redén-tränade Periculum som spurtade in som trea.

Till final

Häst – Tränare

  • Following – Stefan Melander
  • Love Keeper – Johan Untersteiner
  • Periculum – Daniel Redén

Försök 2

Sunrise svarade upp ledningen från innerspår och Adrian Kolgjini valde att köra i den positionen. Hustle Rain kom tidigt upp utvändigt om ledaren och 500 meter travades efter 1.12,1. Varvet efter 1.12,9. Hustle Rain visade sig starkast över upploppet och vann säkert på 1.11,8a/1609 meter.

– Han kändes jättefin i dag. Jag var väldigt nöjd när vi gick ut på slutrundan och jag satt utvändigt om Adrian utan att det var ett speciellt högt tempo. Det kändes som att jag hade en del krafter kvar, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Dea Grif spurtade in som tvåa på ett bra sätt och Sunrise blev trea från ledningen. Därefter följde Xanthis Harvey som går vidare som den bäst seedade fyran.

Till final

Häst – Tränare

  • Hustle Rain – Mattias Djuse
  • Dea Grif – Jerry Riordan
  • Sunrise – Adrian Kolgjini
  • Xanthis Harvey – Daniel Redén

Försök 3

My Dreams höll upp ledningen och på den första långsidan fick han Friend Of Elves på utsidan. 500 gick efter 1.10,3 och varvet efter 1.11,4. Staro Mack Crowe satt sist i andraspår men via en mycket vass spurt växlade han er konkurrenterna över upploppet. Han vann det tredje försöket på 1.11,4a/1609 meter.

– Det var en bit fram i sista sväng men jag hade tussarna kvar och han avslutade bra utan att jag behövde köra max, Det kändes som att en liten sten släppte, nu kan vi koncentrera oss på finalen, säger Rikard N Skoglund i vinnarcirkeln.

Global Dubhe slutade tvåa, knappt före Friend Of Elves som följde med till final som trea.

Till final

Häst – Tränare

  • Staro Mack Crowe – Katja Melkko
  • Global Dubhe – Johan Untersteiner
  • Friend Of Elves – Stefan P Pettersson
ANNONS

Ämnen i artikeln