Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick det i Margaretaloppen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Kayla Westwood och Magnus A Djuse vinner. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det kördes om riktigt fina prispengar bland de tre- och fyraåriga hästarna på Solvalla under lördagen.
Så gick det i loppen ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie.

Publicerad:

Mattias Djuse vann finalen av Stoeliten med Racing Brodda – och stallets Kayla Westwood ville inte vara sämre i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga ston. Trots att man satt i tredje utvändigt då det gick 1.19,6 första 1000 meterna, var det stoet efter Maharajah som visade sig starkast till slut. 

Den i dödens travandes Escada kämpade tappert, men fick se sig passerad strax innan mål. 

För Kayla Westwoods del var det fjärde segern i femte starten – och hon mer än dubblade sin startprissumma. 300.000 kronor var vinsten värd, en seger som togs på tiden 1.17,1a/2140 meter.

– Hästen var riktigt bra. Det kändes hopplöst efter ett halvvarv, men hon såg fin ut i sista sväng. Det var roligt, sade Mattias Djuse i vinnarcirkeln.

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Bravo Unita (mitten) vinner för Marcus Lilius. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Lilius skrällde ordentligt

I Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston gick segern till Marcus Lilius, som arbetade hos just Mattias Djuse under många år. Tillsammans med Jessica Simpssons Bravo Unita fick han perfekt lucka från tredje invändigt, något stoet efter Panne de Moteur tackade för genom att spurta till knapp seger.

1.15,3a/2140 meter blev vinnartiden och efter fem raka andrapris var karriärens andra vinst ett faktum. Precis som i övriga lopp ingående i loppserien var det 300.000 kronor till vinnaren.

– Jag är faktiskt inte så förvånad, hästen har varit bra hela tiden. Att vinna det här loppet är otroligt stort, det största jag vunnit, sade Marcus Lilius i vinnarcirkeln. Marcus Lilius som dessutom tog en dubbel på Solvalla under onsdagen.

– Jag kan inte vara missnöjd än så länge i år.

Gävletravets Jessica Simpsson är det som tränar hästen.

– Att det ska stämma hela vägen tror man kanske inte, men jag är inte heller så förvånad. Hela veckan har jag sagt att jag inte ville byta häst med någon, sade Simpsson i vinnarcirkeln.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Bedazzled Sox och Torbjörn Jansson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Fjärde i karriären

I det tredje loppet ingående i loppserien, ett lopp för treåriga hingstar/valacker, kom segern att gå till Roger Walmanns Bedazzled Sox

Efter att ha tagit tre raka segrar blev det en andraplats i december månad. Därefter har hästen tränat på – och nu ser han ut att kunna påbörja en ny segerrad. 

Från ledningen kom segern att bli mycket enkel tillsammans med Torbjörn Jansson. Sonen till franske Brillantissime vann på tiden 1.15,9a/2140 meter.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Vinci Love och Örjan Kihlström i hästägardress. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I loppet för fyraåriga hingstar och valacker kom det att bli en hel del galopper. Två av förhandsfavoriterna, Kee Keeper och Ruger, galopperade in mot första sväng. 

Det gjorde att Svante Båths Icon Mearas och Erik Adielsson trots bakspår satt i ledningen en bit in i loppet. 

Denne kom däremot inte att ha någonting att sätta emot då Örjan Kihlström fick luckan med Johan Untersteiners Vinci Nice från tredje invändigt över upploppet. Spurten bet bra och strax före mål var segergreppet kopplat. 

Vinci Nice vann på tiden 1.14,9a/2140 meter och vinsten var hästens femte i karriären. 

Vinci Nice är första startande avkomman till mamman Incredible H.C.

Pappa till Vinci Nice är Maharajah.

ANNONS

Ämnen i artikeln