Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick det i STL-finalerna på V75

Fina tävlingar är det på Solvalla under lördagen, förutom Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks avgörs även en rad STL-finaler.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Admiral As. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

V75-1

Storfavoriten Admiral As (e. Ready Cash) tog hem Silverdivisionens final. Tillsammans med Örjan Kihlström profiterade han dessutom på att konkurrenterna duellerade ordentligt från start. Ledande Sweetman och Johnny Takter fick en ordentlig tryckare av Robert Bergh bakom Rackham, så man kom till första varvet på 1.11,2. 

Strax innan varvspasseringen hade Örjan Kihlström tagit i högertömmen och attackerat i tredjespår - och utan att lägga i överväxeln tog man över ledningen med varvet från mål. 

Väl i den positionen blev det heller aldrig någon större dramatik - utan Admiral As gick undan till säker seger på 1.11,8a/2140 meter.

– Hästen har varit fantastiskt fin en längre tid och han var lika bra i dag. Det blir spännande framöver när han kommer få möta de värsta, det är klart att det blir tuffare då. Admiral As har en värre motor än en vanlig häst, han tål springa i hög fart länge, sade Örjan Kihlström i Solvallas vinnarcirkel.

Segern var Admiral As 15:e i karriären och vinsten värd 250.000 kronor innebär att han klev över 1,6 miljoner kronor intjänat.

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Santos de Castella. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

V75-2

Efter att ha fått springa med punktering senast kom nu revanschen för Santos de Castella.

Jörgen Westholm tog hand om taktpinnen direkt - och sedan kom fyraåringen efter Readly Express att vinna med till synes gott om krafter kvar.

Jörgen Westholm kunde dessutom räkna in en dubbelseger, det då stallkamraten Parker kämpat på bra till andraplatsen från dödens.

1.12,8a/2140 meter blev vinnartiden.

– Givetvis funderade man på insatsen senast, om det bara var punkteringen som gjorde att han var seg. I dag visade han att det var så, för han kändes jättefin. Han vann med gott om krafter kvar - och så var det glädjande se att Parker blev tvåa. Två jättefina hästar, sade Jörgen Westholm.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Rarity A.F. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

V75-3

En riktig segermaskin är hon, Rarity A.F. Det fyraåriga stoet styrde Örjan Kihlström tidigt till ledningen - och även om aktionen inte var fläckfri under slutdelen av loppet kom hon att ta karriärens åttonde seger i 13:e starten.

Christoffer Eriksson är det som tränar Maharajah-dottern Rarity A.F. som är uppfödd av a-tränare Anna Forssell.

Mormor Louanda Dream tjänade drygt en miljon kronor i USA.

Vinsten värd 220.000 kronor innebär att Rarity A.F. nu sprungit in 479.000 kronor under sin karriär, en karriär som startade i oktober i fjol.

Äger stoet, det gör Tass AB i Bunkeflostrand.

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Tattoo Avenger. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

V75-5

I klass I-finalen blev det ordentlig kubbning från start. Björn Goop och Mateo de Reve och Robert Bergh med Condior var inte överens om vem som skulle ha ledningen - vilket ledde till att första halvvarvet gick efter 1.05.

Det gynnade köhästarna - och mest gynnade det Tattoo Avenger (e. Le Monteil).

Mika Haapakangas travare gick riktigt starkt i sista sväng, men galopperade. Då var det många som räknade bort sexåringen - men han ställde sig snabbt och återkom över upploppet.

Strax innan mål var segergreppet kopplat tillsammans med Magnus A Djuse.

1.12,5a/2140 meter blev vinnartiden - och en tapperhetsmedalj ska delas ut till Condior som trots stentuffa öppningen slutade tvåa.

– Han är faktiskt riktigt bra, vi trodde på bra chans innan, men kanske inte med en galopp i sista sväng, sade Magnus A Djuse halvt skämtsamt efter vinsten.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Swagger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

V75-7

I den avslutande avdelningen gick segern till Boden, till Sandra Eriksson och Swagger (e. Zola Boko). På förhand diskuterades det huruvida man skulle ta sig till ledningen eller inte - men det räckte med ett par meter så satt man i tät. 

Väl i den positionen var det aldrig något riktigt snack om vart segern skulle gå. 

1.11,6a/2140 meter blev vinnartiden och i och med segern blev Swagger miljonär, hästen som är uppfödd av Sandra Eriksson och hennes far, Lars-Åke.

– Jag är jättestolt. Han har gjort det så bra och det är så roligt i och med att han blivit en folkhäst. Jag har aldrig vunnit V75-final, jag har aldrig haft någon miljonär. Det är så mycket, sade Sandra Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln