Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så gick det på V75

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Zion Font och Rick Ebbinge. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Lördagens V75-omgång på Axevalla är färdig och så här gick det i loppen... Bland annat slutade det med tangerat världsrekord i Axevallalöpning.

Publicerad:

V75-1

I den inledande avdelningen blev det programenligt Final Dream i ledningen. Det såg också länge bra ut för Linda Sedströms och Magnus Jernemyrs travare, men krafterna tröt en aning till slut och istället var det Peter Untersteiners Adde S.H. som flög lågt till seger. Trots att sexåringen efter Nu Pagadi satt näst sist i sista sväng bet spurten riktigt bra. 

Vinnartiden landade på 1.11,2/1.640 meter. Det var seger nummer åtta i karriären för Adde S.H. som kördes till seger av Johan Untersteiner. Adde S.H. är uppfödd av Eril Bendz och ägs av Sikroma Horse AB.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Adde S.H. vinner för Johan Untersteiner. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-2

Peter Ingves kom att röra om i grytan ordentligt i den andra avdelningen. Han kom nämligen att överflygla ledande Havbergs Classic och Johan Untersteiner med dryga varvet från mål - lyckades kuppa sig till ledningen med Versace Broline - samtidigt som Havbergs Classic försvarade sig med galopp.

Väl i ledningen hade Peter Ingves full koll på fältet tillsammans med Joakim Lövgrens fyraåring. Det var Quite Easy-sonens femte vinst i livet.

Mamman till Versace Broline, Ibiza Broline, firade stora framgångar hos Per Lennartsson. Hon vann tolv lopp och tjänade över 1,4 miljoner kronor. Hon har sedan tidigare lämnat kapabla duon Rolex Broline och Tycoon Broline, båda tränade av Björn Goop.

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Versace Broline och Peter Ingves. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

V75-3

Det kom att bli hemmaseger i den tredje avdelningen, det genom Hans Crebas Dream Of Money D.E

Fyraåriga dottern till Quite Easy lotsade Crebas till rygg ledaren - och när luckan kom i grevens tid, lyckades stoet växla tempot så pass väl att hon tog sig förbi favoriten Nymke Brigadoon som satt i ledningen.

Hans Crebas fick in hästen i träning i slutet av fjolåret och nu kom fjärde vinsten i regin. Förstapriset på 110.000 kronor innebär att stoet i stort sett fördubblade sin prissumma, från 113.227 kronor till 223.227 kronor. Vinsten togs på tiden 1.15,0/2140 meter.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Dream Of Money D.E. och Hans Crebas. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-4

Johan Untersteiner spurtvann den inledande avdelningen med Adde S.H, men tillsammans med Maestro Crowe gick han på knock. Efter att ha nått dödens efter ett varv masserade man ledande Zurich As under loppets gång - och i sista sväng var greppet kopplat. 

Över upploppet stegade Maestro Crowe ifrån till mycket enkel seger - och därmed kan det mycket väl vara så att Petri Puros uppfödning påbörjar en ny segerrad efter två plumpar. 

Maestro Crowe vann på 1.14,2/3180 meter. Det var hästens 13:e seger i 20:e starten för den starke sonen till Love You.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Maestro Crowe och Johan Untersteiner. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

V75-5

Rick Ebbinge och Jeroen Engwerda kom i angeläget ärende tillsammans med Zion Font. Inför lördagens start hade han 17 segrar på 20 starter - och det visade han inte var någon tillfällighet. Trots dödens i relativt hårt tempo var det inget snack om vart segern skulle gå. 

Ledande Reven Dejavu var ett slaget byte redan 500 kvar - och över upploppet spetsade Zion Font sina öron som om det hela var klart. 

1.11,7a/2140 meter blev vinnartiden - och det såg inte slutsålt ut över mållinjen. 

Sexåringen efter Village Mystic ser ut att ha en minst sagt fin framtid till mötes.

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Zion Font tillsammans med Rick Ebbinge. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

V75-6

I Karlstad mötte han övermakten. Men när Admiral As inte fanns med bland kombatanterna visade sig Amornero Roc sig bara bäst tillsammans med Mika Forss. 

Alessandro Gocciadoros travare hittade till ledningen en bit in i loppet - och väl där stannade man hela vägen till mål. Stilen var inte klockren över upploppet, men Mika Forss hjälpte Amornero Roc på förtjänstfullt sätt och duon vann på tiden 1.11,7a/2140 meter. 

Det var femåringens 18:e vinst i 33:e starten - varav den tredje tagen i Sverige. Igor Font är det som är far till hästen som ägs av Edoardo Guida.

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Amornero Roc tillsammans med Mika Forss. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

V75-7

Han har inte direkt haft den säsongen som Stefan Melander kanske hoppades på inför 2021, men vilken form Milligan's School visar för dagen. Trots att han fick öppna 1.06,4 första 500 meterna tillsammans med Ulf Eriksson för att nå ledningen - var han fullständigt överlägsen sina konkurrenter i Axevallalöpning, lördagens gulddivision.

Efter att ha fått bestämma tempot precis som han själv ville lämnade han motståndet i sista sväng och över upploppet var han gott och väl 20 meter före de övriga. 

Segertiden landade på 1.11,6a/2640 meter, nytt löpningsrekord. Milligan's School sprang en tiondel snabbare än Readly Express 2017. Det var även tangerat världsrekord. Very Kronos sprang även han 1.11,6a/2640 meter då han vann Svenskt Mästerskap på Åbytravet i oktober i fjol.

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Milligan's School tillsammans med Ulf Eriksson. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln