Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Säker spetsseger för Global At Work

Daniel Wäjersten kunde bokföra dubbla segrar med egentränade hästar på Bergsåker. För Global At Work var segermelodin ledningen hela vägen.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Global At Work och Daniel Wäjersten. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

På ett par steg hade Global At Work (e. Yield Boko) avgjort spetsstriden tillsammans med sin tränare Daniel Wäjersten i sulkyn. Och efter att ha öppnat första kilometern efter 1.14,4 gav det femåriga stoet sina konkurrenter inte mycket till chans på Bergsåker.

Global At Work noterades för andra årssegern när hon kom i mål på 1.13,0a/1640 meter. Sista 500 meterna klockades till 1.11,1.

– Hon är väldigt kvick direkt och eftersom det var kort distans var det bara att prova. Jag fick bra gensvar när jag begärde det lilla extra till slut, men hon somnade till hon blev ensam. Även om det aldrig var någon fara. Hade hon haft en häst jämsides hade hon haft mer fokus gissar jag. Hästen har varit bra hela tiden och det var nära att hon kvalade in till Derbystoet. Med hennes startsnabbhet passar kort distans bra, sade Daniel Wäjersten till Kanal 75.

För Daniel Wäjersten blev det dubbla segrar med egentränade hästar den här tävlingskvällen. I det inledande loppet öppnade den treårige hingsten Bowling de Luxe (e. Orlando Vici) första kilometern efter 1.16,2 och kunde sedan gå undan i säker stil på 1.15,6/2140 meter. Hästens första triumf i karriärens tredje start.

Fjärde årssegern var ett faktum under onsdagskvällen. Svante Båths Coin Perdu (e. S.J.’s Caviar) serverades en resa i andra ytter under slutrundan och avgjorde i säker stil till slut.

Som vid alla starter tidigare, förutom i Kriteriet 2017, satt Erik Adielsson i sulkyn. Ekipaget tog sig förbi Esprit Sisu över upploppet och kom i mål på 1.12,5/2160 meter.

Segern var karriärens 17:e i den 27:e starten för Coin Perdu. Den numera sjuårige hingsten vann både Svensk Uppfödningslöpning och långa E3 som unghäst. Onsdagens seger betalade 60.000 kronor och gör att Coin Perdu nu sprungit in 5.514.500 kronor under karriären.

Erik Adielsson var i ropet även innan V86-spelet tog sin början. I ett försök i Norrlands Grand Prix öppet för fyraåriga hästar ledde Hell Bent For Am (e. Muscle Hill) hela vägen. Hingsten, som numera återfinns i Sabine Kagebrants regi varvade på 1.16,4 för att sedan gå undan och vinna säkert på 1.13,5a/2140 meter tillsammans med Erik Adielsson. En seger värd 60.000 kronor.

Det här var Sabine Kagebrants första start som tränare sedan hon plockade ut sin licens. Hell Bent For Am hade ett framgångsrikt fjolår på tävlingsbanan där han bland annat vann finalen av Breeders Course under elitloppshelgen, en seger värd en miljon kronor. Dessutom vann han två lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie. Onsdagens seger var första starten för Hell Bent For Am sedan i slutet av september.

Senast var Can Lane (e. Pastor Stephen) ute i ett breddlopp i Tingsryd vilket slutade med seger. En seger som verkar ha givit den åttaårige valacken mersmak för det här med att passera mållinjen som etta. Trots tuffast möjliga upplägg med en resa utvändigt om ledaren hela vägen var han bäst även under onsdagskvällen. På Jägersro plockade han ned ledaren Racing Ribb den sista biten och han vann förtjänstfullt på 1.13,4a/2140 meter.

Från sitt innerspår i volten tog Lady Beluga (e. S.J.’s Caviar) hand om ledningen på ett par steg. Sedan var konkurrenterna utan chans. Det femåriga stoet har visat hög kapacitet på tävlingsbanan och det här var hästens sjunde seger i den elfte starten. Noterbart är hon tävlingsdebuterade i december ifjol.

Lady Beluga varvade på 1.16,9 och hade sedan inga problem att plocka hem segern på 1.14,6/2140 meter. 

I slutet av april fick Per Linderoth in Young King (e. S.J.’s Caviar) i träning och på onsdagen hade det blivit dags för regidebut för den sexårige valacken. Han var en vinnare direkt. Från spår åtta bakom bilen laddade Linderoth iväg och det bar hela vägen till ledningen efter en bit.

Hästen utmanades av Gooner upploppet ned, men sträckte på sig och segrade förtjänstfullt på 1.13,8/2140 meter. Young Kings 13:e seger i karriärens 41:a start.

ANNONS

Ämnen i artikeln