ANNONS

Sam The Man vann med stor segermarginal

Sam The Man (e. Wishing Stone) vann tillsammans med sin tränare Björn Goop.

Publicerad:

Hingsten vann med stor segermarginal på tiden 1.11,9a/2140 meter i det åttonde loppet på Eskilstunas travbana på lördagen. Segermarginalen blev 2.5 längd för Sam The Man som ägs av Holt Sveinung, Norge, och är uppfödd av JN Breeding, Danmark. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, gav 250 000 kronor.

Den sjuåriga hingsten hade inför dagens lopp vunnit 16 lopp på 40 starter och har med dagens seger kört ihop en prissumma på 1 777 608 kronor (med segerprocent på 41 och platsprocent på 66).

Gazoline Mearas blev tvåa, Golden Guard trea, Hector Sisu fyra, Leave Your Sox On femma och Henry Flyer Sisu sexa.

Amornero Roc som kördes av Matthieu Abrivard och Gardner Shaw med Jörgen Westholm i sulkyn blev diskvalificerade för galopp.

ANNONS

Startlista

Eskilstuna , Lopp 8

ICA Maxi Esklstuna - Håkan "Hockey" Erikssons lopp - STL Silverdivisionen, final meeting 4 • 2140 m • Autostart
Förstapris: 250 000 kr
ICA Maxi Esklstuna - Håkan "Hockey" Erikssons lopp - STL Silverdivisionen, final meeting 4 3-åriga och äldre. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040702 eller tidigare. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 250.000-125.000-70.000-39.000-24.000-16.000-10.000-6.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svenska Travligans hederspris till segrande hästs ägare, körsven och hästskötare. Hederspris till segrande hästs ägare, tränare/körsven och hästskötare. Hederstäcke till segrande häst.