Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

San Moteur vann Prins Carl Philips Jublíleumspokal

Det blev hemmaseger i Prins Carl Philips Jubileumspokal. San Moteur plockade ner Önas Prince och vann loppet på mäktiga 1.09,4a/1640 meter.
– Det är helt fantastiskt, detta är svårt att sätta ord på, sade ägaren Håkan Arvidsson i vinnarcirkeln.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Björn Goop tog en lugn start men valde tidigt att styra på och placera sig utvändigt om Önas Prince som tog hand om ledningen. Första 500 travades efter 1.08,7. Varvet efter 1.09,7. På upploppet visade sig San Moteur (e. Panne de Moteur) starkast när han tog sig förbi Önas Prince och vann loppet på nytt banrekord, 1,09,4a/1640 meter. 

Det var naturligtvis mycket glad stämning i vinnarcirkeln efter loppet

– Det är helt fantastiskt, detta är svårt att sätta ord på. Jag har hållt på i många år och varit på gränsen till att få fram en riktigt kanon. Med denna förstod vi tidigt att det skulle bli en stjärna. Han har bara styrketränats innan årsdebuten, det snabbaste vi kört var 1.30-1.35. Jag förstod att han skulle gå fram oerhört mycket med det loppet i kroppen. Björn var faktiskt rätt så säker i veckan, han trodde redan då att han skulle kunna slå Önas Prince från dödens, sade ägaren och uppfödaren Håkan Arvidsson i vinnarcirkeln.

Bjöd på segergest

Björn Goop bjöd på en segergest när han korsade mållinjen och var också mycket nöjd efter segern som var värd 250 000 kronor.

– Han har blivit starkare, större och mer rutinerad. Jag kände att det var läge att vara mer offensiv idag. Jag tyckte att det kändes bra redan på bortre långsidan. Han hade mycket krafter kvar och det gällde bara att inte förivra sig, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.

– Det känns skitkul att publiken är tillbaka, vänner och familj är här och det är så många kända ansikten, sade Goop.

Björn Goop fick även frågan om hur man matchar en sådan här häst.

– Det är en delikat fråga, det gäller att matcha rätt och välja rätt lopp, sade Goop.

Bakom San Moteur inkom Best of Dream Trio på en andraplats. Önas Prince slutade trea i sin årsdebut.

ANNONS

Ämnen i artikeln