Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sandra Eriksson – för fjärde gången

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Östersundstravet värmde upp inför lördagen med sitt årliga damlopp. Det slutade som det brukar göra – med seger för Sandra Eriksson och Daniel Redén.

Publicerad:

Den här gången fick Sandra Eriksson chansen bakom Rose Run Sydney (e. Triumphant Caviar) som jagade sin första seger på svensk mark. Ekipaget fick en bra start, men förlorade spetsstriden mot Susanne Osterling och Adi Gallia.

Rose Run Sydney fick i stället trava slutrundan utvändigt om ledaren. Det gjorde hon med den äran. Mitt på upploppet kopplade det sexåriga stoet greppet och vann sedan med en säker längd på 1.11,9 över 1640 meter.

Östersundstravets Stora Damlopp körs till minnet av Siri Jonsson. Årets upplaga var den åttonde och Sandra Eriksson ståtar nu med fyra segrar – samtliga med hästar från Daniel Redéns stall. Erikssons tidigare vinster togs med Windy Ways (2015), Cantabs Fortuna (2016) och In Toto Sund (2018). Den sistnämnda vann även i fjol, men då satt Kajsa Frick i sulkyn.

Endast fyra hästar kom till start i kvällens försök till Norrlands Grand Prix. En av dem var Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) som fortsatte sitt segertåg med tränaren Robert Bergh bakom sig. Derbyhoppet vann enkelt från ledningen på tiden 1.13,9 över full väg och har nu åtta raka segrar. 

Försöket var det femte av totalt åtta till Norrlands Grand Prix. Hail Mary har vunnit två av dem – övriga försöksvinnare är hans stallkamrat Harper Seabrook, Admiral As samt Golden Dream M.E. som var tvåa i fredagens lopp. Finalen körs på Bergsåker den 16 juli med 250.000 kronor till vinnaren.

ANNONS


ANNONS