Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sayonara vann på Bjerke

Foto: HESTEGUIDEN .
Björn Goop och Sayonara på Bjerke. Foto: HESTEGUIDEN .

Sayonara fick upp farten och kunde försvara ledningen i en stenhård öppning.
Sedan kunde hon stå emot Gocciadoros toppsto efter ett händelserikt lopp.

Publicerad:

Första 500 meterna avverkades i stenhårt tempo och när Sayonara (e. Donato Hanover) och Björn Goop nådde kilometerpasseringen visade klockan 1.09,4. Kali Smart och Adrian Kolgjini fick nöja sig med med positionen utvändigt om ledaren. Samtidigt försökte Alessandro Gocciadoro ta sig fram i tredjespår tidigt i loppet. Där blev han och Zeudi Amg kvar i rygg på Miracle Tile som också blev kvarr i tredjespår.

På upploppet attackerade Gocciadoro i fjärdespår och inledde jakten på Sayonara som hade skaffat sig ett par längder ner till övriga. Det bet bra, men inte tillräckligt. Sayonara räddades av linjen och vann. 

Björn Goop var imponerad efteråt.

– Det var så klart en stenhård öppning och även första tusen. Hon var jätteduktig. Det har alltid känts att hon har kapacitet och det var kul att hon fick till det, sade segerkusken till TV12.

Även stoets tränare Fredrik Wallin var belåten.

– Jag är otroligt glad att få se henne öppna bra och stirra hela vägen in i mål. Hon kändes väldigt stark i dag, det känns som hon är i ordning, sade Wallin till TV12 och meddelade att Sayonara ska vila för att siktas mot Sto-EM i augusti.

Zeudi Amg blev knappt slagen som tvåa och Miracle Tile höll starkt till tredjeplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln