Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Schyssta Loppet till Claes Sjöström och Armagnac

Under tisdagen kördes ett lopp för kuskar med flest körda lopp sedan sin senaste drivningsförseelse. Vinsten gick till hemmakusk Claes Sjöström.

Publicerad:

Solvalla anordnade V64-tävlingar under tisdagen och även om det inte var dagens höjdpunkt rent sportsligt, så var det Schyssta Loppet ett av kvällens högst doterade lopp. Loppet för kuskar som kört lopp utan drivningsförseelser under längre period, kom att gå till Claes Sjöström, bakom Björn Goop-tränade Armagnac.

Den sexårige hingsten efter Jaded tog karriärens åttonde seger i 37:e starten efter att ha lett loppet från start till mål. 1.11,0a/1640 meter blev segertiden.

Claes Sjöström, som inte fått drivningsböter sedan 29 september i fjol, efter drygt 400 styrningar, fick motta ett hederspris, sponsrat av Travronden loppet till ära.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Armagnac och Claes Sjöström vinner Schyssta Loppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Toppston kanonbra

Annars var det två ston som imponerade på Solvalla. I det tredje loppet för dagen gick segern till Alessandro Gocciadoros Brezza du Kras på mycket raska 1.09,8a/1640 meter, det efter att ha inlett första halvvarvet efter 1.06,5.

13:e segern var ett faktum i karriärens 25:e start. 60.000 kronor var vinsten värd för stoet som har Sweden Cup-vinnaren från 2010, Irving Rivarco, som far.

Dessutom segrade Daniel Redéns stjärnsto Diana Zet (e. Hard Livin) i ett lopp för fem- och sexåriga ston. Efter att ha fått bestämma första varvet efter 1.15,2 gick avslutande varvet betydligt, betydligt fortare och man landade till slut på 1.12,2a/2.140 meter. 

Segern togs före Alessandro Gocciadoros Allegra Gifont. 

Vinsten var Diana Zets tolfte segern i 22:a starten. 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Diana Zet vinner tillsammans med Örjan Kihlström. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
ANNONS

Ämnen i artikeln