Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sébastien Guaratos plan för Face Time Bourbon

Foto: Jean-Luc Lamaère/LeTrot
Kretsen kring Face Time Bourbon jublar efter 2021 års seger i Prix d'Amérique. Foto: Jean-Luc Lamaère/LeTrot

Två raka segrar i Prix d’Amérique. Men Sébastien Guarato hoppas att det finns mer att hämta. Redan nu har han planen klar för att Face Time Bourbon ska plocka hem storloppet nästa år.

Publicerad:

– Jag lyckades hålla mig rätt lugn under loppet. Jag trodde inte att Bahia Quesnot skulle nå ledningen och inte att hon skulle köras där så pass länge som hon gjorde, men det löste sig väl för oss ändå. Björn körde ett fint lopp och hästen kunde gå ifrån konkurrenterna i sista sväng, sade Sébastien Guarato till Kanal 75.

Sébastien Guarato har därmed tagit fyra inteckningar som tränare i storloppet. Utöver årets och fjolårets segrar med Face Time Bourbon vann han även 2016 och 2017 med Bold Eagle.

– Jag är hur lycklig som helst. Det slår lika högt varje gång, men självklart är det tråkigt att det inte kunde vara någon publik i år. Trots det är det riktigt stort att vinna. Det var dags att visa alla att han är världens bästa häst.

Fransmannen har redan nu målsättningen klar för sig. Han vill vinna loppet tredje gången i följd med Face Time Bourbon.

– Han kommer att få ett lugnt år. Fokus ligger på att vinna Prix d’Amérique även nästa år. Planen är att starta i Prix de France om två veckor och sedan startar han eventuellt i Prix de Sélection. Efter det kommer Face Time Bourbon ha tävlingspaus under avelssäsongen och tanken är att han är tillbaka och startar i Prix René Ballière. Sedan satsar vi allt vi kan på att vinna Prix d’Amérique för tredje gången nästa år, sade Sébastien Guarato.

Inför loppet flaggade dock Guarato för att det skulle kunna bli tal om en resa till USA med Face Time Bourbon.

– Om vi provar något med Face Time Bourbon blir det USA. Vi tänker på The Red Mile. Det är en bana som jag tror att han skulle älska, säger Sébastien Guarato till Kanal 75.

– Det vore roligt att prova honom där, kanske redan i år. Vi får avvakta och se hur det utvecklar sig. Från ett bra spår tror jag att skulle kunna slå världsrekordet. Med rätt förutsättningar kan han gå en låg 1.07-tid. Kanske 1.06,9 till och med, men det är svårt att kapa tiondelar på sprinterdistans.

Att vinna Prix d’Amérique tre gånger på rad har fyra hästar lyckats med tidigare. Uranie mellan 1926 och 1928, Roquépine mellan 1966 och 1968, Bellino II mellan 1975 och 1977 samt Ourasi mellan 1986 och 1988. Ourasi vann loppet även 1990.

Romain Hue sköter om Face Time Bourbon till vardags. Han berättade för Kanal 75 att hästen återhämtat sig snabbt efter segern.

– Han står och äter hö och ser ut att han återhämtat sig helt och hållet redan. Han är en cool häst. Snäll och lugn och har inga dåliga sidor. Jag var hur lycklig som helst när loppet gick i mål. Det är en enormt stor dag för mig. En dag som vi planerat för och jobbat mot väldigt länge.

ANNONS

Ämnen i artikeln