Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger 2000 för Johan Untersteiner

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
På måndagen tog Johan Untersteiner sin 2000:e seger som kusk. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

En ny milstolpe för Johan Untersteiner är i hamn. När han vann första uttagningsloppet till Stosprintern med Mellby Korall noterades Untersteiner för sin 2000:e kuskseger.

Publicerad:

Stosprintern, försök 1:

Varvet från mål körde Johan Untersteiner sig till ledningen med stallets Mellby Korall (e. Maharajah). Den positionen behöll ekipaget sedan hela vägen. Efter att ha öppnat första kilometern efter 1.12,5 vann han till synes säkert på 1.11,5a/1609 meter.

– Det var guld värt när min största konkurrent blev av med ledningen. Från ledningen ska konkurrenterna vara väldigt bra för att vinna mot min häst. Prestationen är topp och målsättningen är att hon ska vara lika bra i finalen om tio dagar. Det känns bra så klart. Jag hade som mål att nå dit till sprintermästarhelgen och nu blev det tio dagar tidigare än så. Jag ska inte klaga. Nu är det bara att sikta mot seger 3000, säger Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Mellby Korall noterades därmed för karriärens fjärde seger. Nycora blev tvåa och är därmed också kvalificerad för final.

Johan Untersteiner tog sin första seger som kusk med Enrico Abb på Jägersro den 22 januari 2002. Han tog steget in i tusenklubben 1 februari 2017 efter seger med Gambino Degato, också det på Jägersro.

Karriären har varit framgångsrik för Untersteiner som 2005 röstades fram till Årets komet, 2006 vann han Lärlings-EM och 2007 körde han världsrekord på The Red Mile med Giant Diablo: 1.08,5.

Som kusk har han vunnit flera lopp med grupp I-status, den senaste tillsammans med Dancer Brodde som vann Kungapokalen i april. Han har även vunnit Svenskt Travkriterium 2014 med Je T’aime Express och Svenskt Travderby med 2017 med Cyber Lane.

Stosprintern, försök 2:

Paul Hagoorts nyförvärv Julia Sisu (e. Kadabra) hittade tidigt till ledningen med Robin Bakker i sulkyn och den positionen behöll hon hela vägen in i mål. Miljonärskan har visat fina takter så här långt under karriären och är på nytt klar för en stor final, redan som tvååring var hon finalist i Svensk Uppfödningslöpning där hon slutade trea. Då i regi Per Nordström.

Denna måndag skrevs segertiden till 1.11,1a/1609 meter och Julia Sisu vann före Jennifer Sisu som också hon är klar för finalen.

– Hon är snabb ut bakom bilen och jag kände på förhand att vi kunde nå tät. Hon är fin form. Segern blev enkel, säger Robin Bakker i vinnarcirkeln.

Stosprintern, försök 3:

Carl Johan Jepson placerade Fredrik Wallins Global Dancer (e. Carat Williams) i tredje utvändigt. Den positionen behöll miljonärskan under större delen av loppet men när upploppet nalkades vreds hon ut i eget spår.

Global Dancer sköt till klart snabbast av alla och avgjorde i säker stil på 1.12,1a/1609 meter. Global Dancer tog därmed sin åttonde seger i karriären. Hon vann före Lars I Nilssons High Hope Lee som sköt till starkt från rygg på ledaren efter sen lucka. Andraplatsen gör att High Hope Lee också är klar för finalen.

– Hästen kändes fin. Jag hade förhoppning om att vara med i striden med tanke på det höga tempot och när favoriten galopperat bort sig. Efter den fina resan förstod jag att hon skulle avsluta bra. Hon hade inget riktigt lopp i kroppen så därför är hon förhoppningsvis ännu bättre i finalen, säger Carl Johan Jepson i vinnarcirkeln.

Stosprintern, försök 4:

Magnus A Djuse hittade ut från innerspåret med Mattias Djuses Kayla Westwood (e. Maharajah) när dryga varvet återstod av det sista uttagningsloppet. Därifrån var stoet starkast av alla. I den senaste starten var Kayla Westwood tvåa i Drottning Silvias Pokal bakom Joviality och är alltså nu kvalificerad för ytterligare en stor final.

Denna gång skrevs segertiden till 1.11,4a/1609 meter. Jiggi avslutade starkt över upploppet och blev tvåa vilket innebär att Fredrik Wallin har två hästar med i finalen.

– Det var några som var snabbare från start men vi hittade ut i andraspår och det var givet att sätta sig utvändigt om ledaren. Hon gjorde det bra och vann. Det var bra, säger Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Klara för final:

  • Mellby Korall – Johan Untersteiner
  • Nycora – Daniel Wäjersten
  • Julia Sisu – Paul Hagoort
  • Jennifer Sisu – Timo Nurmos
  • Global Dancer – Fredrik Wallin
  • High Hope Lee – Lars I Nilsson
  • Kayla Westwood – Mattias Djuse
  • Jiggi – Fredrik Wallin
  • Pam Trot – Giuseppe Lubrano (Vidare som bäst seedad trea)
  • So Much A Lady – Fredrik Persson (Vidare som näst bäst seedad trea)
ANNONS

Ämnen i artikeln