Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger för Don Fanucci Zet – och allt talar för Frankrike

Efter kvällens seger på Solvalla talar det mesta för att det verkligen blir start i Prix d'Amérique för elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet.
– Nu kanske vi i alla fall kan starta bussen, sade en väldigt nöjd Daniel Redén.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Det blev säker seger för Örjan Kihlström med Don Fanucci Zet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Intrycket på Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) i Gösta Nordins lopp (V86-2) var annars speciellt. Hästen såg väldigt ointresserad ut i fjärde par utvändigt för att sedan blixtra till när Örjan Kihlström gav honom full körorder ut på sista bortre långsidan.
– Jag är jättenöjd med hur han kändes, men hästen uppträder emellanåt lite flummigt och är faktiskt fortfarande lite omogen. Han skulle dessutom skita på bortre långsidan och tappade lite fokus med anledning av detta också. När vi sedan kom först inne på upploppet började hästen lattja på lite igen. Så han är speciell, sade Örjan Kihlström.

Tränaren Daniel Redén kunde inte heller känna sig helt säkert där han stod på stallbacken och följde loppet.
– När han ska springa med i ryggar är hästen väldigt oinspirerad, som på träningsbanan hemma. När han sedan får kommando blir det en helt annat sak. Jäklar vad fort det gick över sista långsidan, det var ruggigt kul att se.

Närmast väntar med största säkerhet Frankrike.
– Den här insatsen gjorde i alla fall inte saken sämre. Nu kanske vi i alla fall kan starta bussen och rulla någon gång i mellandagarna.

Om det blir ett eller två lopp på fransk mark före Prix d'Amérique svarade inte Redén riktigt på. De två lopp som det handlar om är i alla fall Prix de Bourgogne den 2 januari och Prix de Belgique den 18 januari.

 

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Dubbelsegern för Roger Walmann är ett faktum i Vinterfavoriten. Coquaholy och Örjan Kihlström vinner före Bedazzled Sox och Torbjörn Jansson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I Vinterfavoriten för tvååringar (V86-6) blev det stor succé för Roger Walmann, som till slut hade både vinnaren Coquaholy (e. Orlando Vici) och tvåan Bedazzled Sox (e. Brillantissime). Favorit var den sistnämnde, som ledde i det längsta för Torbjörn Jansson. Men i andra ytter satt Örjan Kihlström bakom Coquaholy, som visade sig riktigt vass på speed och hann fram till vinsten och 200.000 kronor. Hälften så mycket tjänade Bedazzled Sox. Segertiden skrevs till 1.14,8a/2140 meter.
– Hästen var så fin som man kan kräva i den här åldern. Det var faktiskt över förväntan, sammanfattade Örjan Kihlström och fick hjälp av Roger Walmann.
Den sistnämnde hade även tagit hem två tränarsegrar innan V86-spelet drog igång.
– Det här blev en otroligt utdelning för stallet och vi har en chans kvar.

Vilken det var? Jo, fyraårige Habrik Am (e. Bold Eagle) i V86-avslutningen. Örjan Kihlström löste innerspåret i första kurvan och vann sedan säkert efter attack från andra ytter. Därmed var fjärde tränarsegern i hamn för Walmann.
– När Örjan tog sig loss i första kurvan var det kört för övriga, påpekade Walmann med ett skratt, för att sedan försöka förklara de stora framgångarna på sistone.
– Det har tagit lite tid att komma in i det nya konceptet med runt 40 hästar. Nu är en del lite sämre bortplockade och de vi har nu fler bättre hästar än tidigare.

 

Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Mats E Djuse vann E3 Revanschen för ston mycket enkelt bakom Stefan Melander-tränade Imhatra Am. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

I E3 Revanschen för ston (V86-3) på Bergsåker bjöds det på ett förstapris på 180.000 kronor. Den summan hade inte den Stefan Melander-tränade storfavoriten Imhatra Am (e. Musle Hill) några som helst problem att kamma hem för Mats E Djuse. Ekipaget var chanslöst att ta sig till spets, men kunde överta i ett andraläge.
– Jag körde med marginaler och såg mest till att vi inte skulle köra upp i någon konkurrent. Jag förstod att vi skulle få överta och hon fick springa undan lite under slutvarvet. Hästen kändes fortsatt fin och hade lite sparat i mål, sade Mats E Djuse, som kunde notera segertiden till 1.14,5a/2140 meter.
Imhatra Am är förövrigt en halvsyster till Habrik Am.

Daniel Wäjersten fick öppna i 1.12-tempo första 500 för att försvara ledningen tillsammans med Håkan Wallberg-tränade Alert Kronos (e. Trixton) i V86-inledningen på Bergsåker. Sedan blev det 1.16,0 första varvet och ganska bekväm favoritseger.
– Vi fick bestämma lite efter den där tuffa öppningen och hästen vann sedan på ett säkert sätt, sade Daniel Wäjersten.

Även i V86-4 blev det favoritseger genom Oskar J Andersson och egentränade Rocket Boy (e. Googoo Gaagaa). Hästen blixtrade till spets och även om travet såg bekymmersamt ut bitvis vann femåringen till slut säkert.
– Han har lite speciell stil, men styrkemässigt gjorde han det enkelt. När jag drog tussarna svarade han bra på det och då blev det en walk in the park, sade Oskar J Andersson.

I en spårtrappa för ston på Bergsåker (V86-5) kunde Musett Af Djupmyra (e. Super Photo Kosmos) hinna fram till seger från femte par utvändigt för sin tränare Tomas Pettersson.
– Jag tyckte det kändes långt fram, men i utgången av sista kurvan började jag få upp hoppet, sade Tomas Pettersson.

 

Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Hanna Forslin vann bronsförsöket på Bergsåker med Xanthis Coktail. Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD

I bronsförsöket på Bergsåker (V86-7) gjorde sjuårige Xanthis Coktail (e. Andover Andover) sin första start i Hanna Forslins regi. Det kunde inte gått bättre – seger från vinnarhålet och 110.000 kronor.
– Jag drömde faktiskt om det här alldeles nyligen, att jag skulle ta ledningen och därefter släppa till Robert. Sedan blev det enkelt, jag ryckte inte ens huvan, kommenterade Hanna Forslin.

Rätt V86-rad:

3–10–2–4–12–2–6–1

8 rätt: 5.445 kronor
7 rätt: 55 kronor
6 rätt: jackpot

ANNONS

Ämnen i artikeln